Nicuşor Dan: Iarna aceasta va fi un pic mai bine ca precedenta din punct de vedere al termoficării

Ultima actualizare: 31-08-2021 16:39
Nicusor Dan
Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reiterat marţi că iarna aceasta va fi mai bine decât precedenta din punct de vedere al termoficării.

"Promisiunea pe care am făcut-o a fost că iarna aceasta va fi un pic mai bine decât iarna trecută (...) S-au făcut mai multe lucrări de întreţinere în această vară (...) Sunt în lucru procedurile pentru acea centrală provizorie din zona Titan, care va aduce un surplus de energie în sistem care să compenseze numeroasele găuri. Acesta este motivul pentru care iarna aceasta va fi puţin mai bine decât iarna trecută (...) Sper ca în doi-trei ani să fim mult mai bine, adică, pe măsură ce se desfăşoară proiectul acesta de 53 de kilometri de conductă, pe măsură ce începem proiectul de 210 kilometri de conductă pe bani europeni", a spus Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

 

Nicuşor Dan: Aproape 1.200 de blocuri nu au apă caldă din cauza unei avarii la reţeaua principală

 

Primarul anunţă că aproape 1.200 de blocuri nu au apă caldă până vineri dimineaţa din cauza unor avarii la reţeaua principală de termoficare.

"Sunt nişte avarii la reţeaua principală, de asta trebuie întreruptă alimentarea cu agent termic pe întreaga această reţea principală. E mai bine să asumi şi să faci lucrările astea vara, când e un disconfort, dar nu e aşa de mare cum este dacă l-ai face iarna", a declarat edilul, marţi, în cadrul unui bilanţ realizat la împlinirea a zece luni de mandat.

Întrebat de jurnalişti referitor la proiectul de lege promulgat de şeful statului ce prevede că întreruperile de apă caldă şi căldură în sezonul rece sunt interzise, el a răspuns că diferenţa este mare "între un text pe o hârtie şi o conductă din teren".

"Nu putem în iarna asta decât să avem o uşoară îmbunătăţire faţă de iarna precedentă", a adăugat Nicuşor Dan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO