Nicușor Dan cere demolarea unui complex de lux ridicat în curtea palatului Modrogan. Un loc de parcare este 48.000 de euro

×
Codul embed a fost copiat

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, cere demolarea unui complex de locuinţe de milioane de euro ridicat în curtea palatului Modrogan.  

Primarul spune că dezvoltatorii au construit pe spațiul verde din Centrul Capitalei, iar judecătorii Curții de Apel au suspendat, printr-o decizie definitivă, planul urbanistic zonal şi autorizația de construcție. Cei care au ridicat complexul au transmis, deocamdată, doar o informare către Bursă, prin care anunță că vor lua măsurile necesare pentru punerea în siguranță, a șantierului.

În anul 2014, a fost cumpărat de la RAPPS un teren din curtea Palatului Modrogan din sectorul 1 al Bucureștiului.

Este vorba despre 4.200 de metri pătraţi aflaţi în cea mai scumpă zonă a Bucureștiului, la doi paşi de Piaţă Victoriei şi de parcul Kiseleff. Acolo au fost ridicate trei blocuri cu 45 de apartamente exclusiviste, chiar în curtea sediului PNL, locul în care au sărbătorit victoria în alegeri doi preşedinţi ai României. Primarul Capitalei spune că blocurille sunt construite ilegal şi că autoritățile știau asta.

Nicușor Dan, primarul municipiului Bucureşti: "Direcţia pentru Cultură, organismul local al Ministerului Culturii, deşi avizase de două ori şi spusese că pentru acel spaţiu din jurul palatului conservarea lui este obligatorie, a dat aviz şi pentru blocuri acolo, administraţia Firea - autorizaţie de construire. După ce ISC a constatat toate ilegalităţile, pe care ulterior le-a constatat şi Curtea de Apel Bucureşti, a venit acest ordin din ianuarie 2022, prin care, fără nicio explicaţie, Inspectoratul de Stat în Construcţii a revocat ordinul inspectoratului local împiedicând astfel prefectul să exercite încă din ianuarie acţiunea în contencios administrativ".

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cele trei blocuri pentru care primarul Capitalei va cere în instanţă demolarea sunt ridicate deja, iar muncitorii lucrează la finisaje. Nu doar că sunt ridicate, dar apartamentele de aici au fost deja vândute.

Nicoleta Manea, reprezentantul unei agenții imobiliare: "În momentul de faţă nu mai e nimic. Un loc de parcare a fost 49.000 de euro”.

Reporter: "De la cât pleacă preţul unui apartament?".

Nicoleta Manea, reprezentantul unei agenții imobiliare: ”Cel mai ieftin a fost de la 500 de mii de euro, două camere, 70 de m pătraţi iar cele mai scumpe duplexurile 3 milioane jumătate, 4 milioane. Vorbim de 8 mii şi 12 mii de euro pe metrul pătrat”.

Dezvoltatorii complexului imobiliar nu au oferit până acum un punct de vedere în legătură cu acuzațiile primarului Nicușor Dan. Totuși au precizat pentru Bursa de valori București că: "În vederea executării deciziei Curții de Apel București, One Modrogan S.R.L. va proceda la luarea măsurilor necesare pentru punerea în siguranță a șantierului, în conformitate cu prevederile legale aplicabile. Societatea va informa piața în mod continuu cu privire la evoluția acestor dosare".

Demolarea dorită de primarul Nicușor Dan va fi decisă într-un alt dosar, aflat pe rolul Tribunalului București.

Deocamdată, lucrările au fost doar suspendate prin decizia Curţii de Apel.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Linia de autobuz 201, suspendată de sâmbătă. Se înfiinţează linia 90
Linia de autobuz 201, suspendată de sâmbătă. Se înfiinţează linia 90

Traseele liniilor urbane 90 şi 201 se comasează, de sâmbătă, 30 martie, iar noul traseu organizat între terminalele "Arena Naţională" şi „Semănătoarea” va funcţiona cu indicativul 90, a anunţat joi Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Un bărbat care strângea deșeuri în curtea sa din Timișoara, amendat cu 15.000 de lei. Ce a descoperit Garda de Mediu
Un bărbat care strângea deșeuri în curtea sa din Timișoara, amendat cu 15.000 de lei. Ce a descoperit Garda de Mediu

Un bărbat din Timișoara a fost amendat cu 15.000 de lei după un control al Gărzii de Mediu Timiș la locuința sa.

 

Ce a răspuns Cioloș când a fost întrebat dacă George Soros este în spatele REPER
Ce a răspuns Cioloș când a fost întrebat dacă George Soros este în spatele REPER

Dacian Cioloș a vrut să demonteze una din teoriile conspirației printr-o ironie, răspunzând unei întrebări cu privire la influența pe care multimiliardarul George Soros ar avea-o în formațiunea sa, REPER.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.