Navă cu 23 de refugiați, în apele României. Unde vor ajunge migranții


Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Luni 21 August 2017 14:00
Categorie: Stiri actuale

Comandanţii pescadoarelor turceşti combină braconajul de calcan în apele noastre cu transportul migranţilor.

La doar o săptămână după interceptarea unui transport de zeci de sirieni şi irakieni, duminică noapte poliţiştii de la Gardă de Coastă au descoperit o nouă navă ticsită cu refugiaţi. La bord se aflau 23 de persoane, printre care femei şi copii.

Pescadorul turcesc a fost obervat în apele teritoriale ale României duminică noapte. O navă de la Gardă de Coastă şi una a agenţiei de salvare pe mare au plecat imediat în zonă şi au reuşit să o intercepteze.

Pescadorul plin cu zeci de migranţi se afla în dreptul oraşului Mangalia. Când au ajuns în dreptul pescadorului, poliţiştii de frontieră şi-au dat seama că la bord sunt mulţi copii şi femei.

Nava a fost escortată până la Grupul de Nave Mangalia, iar migranţii vor fi supuşi unui control medical şi apoi transferaţi la centrul special din Galaţi.

Potrivit autorităţilor este al doilea pescador cu migranţi prin numai în ultima săptămână.

Anchetatorii susţin că sirienii şi irakienii au plătit câte 3.000 de euro pentru a fi aduşi în România. Cel mai probabil navele pleacă din Turcia şi se îndreaptă spre coastele României şi Bulgariei.

Unii migran'i ar putea ajunge la centrul de la Galați. Capacitatea este de 210 locuri și în acest moment sunt în jur de 40 libere.

Conform procedurilor, dacă vor solicita azil, statul român este obligat să-i introducă într-un program prin care le asigură asistență financiară și medicală. Dacă nu vor solicita azil, vor fi trimiși în țara de origine, dar atenție, doar dacă acolo nu este în desfășurare un război

Comandantul pescadorului prins săptămâna trecută, dar şi călăuza bulgară au fost arestaţi pentru 30 de zile

15 refugiați din Irak şi Afganistan prinşi în Arad. Cum încercau să treacă frontiera
VIDEO PROTVPLUS.RO