Nămeții ating 50 de centimetri pe trotuare. Zonele din ţară în care zăpada da mari bătăi de cap

Ultima actualizare: 14-01-2019 15:37

A nins viscolit în zonele de munte din 10 judeţe, aflate sub cod galben până luni, la ora 14. În Maramureş ninge neîncetat de 24 de ore, iar zăpadă creează mari probeleme, mai ales pe şosele.

În Baia Mare nămetii ating 50 de centimetri pe trotuare. Şi în următoarele două zile se anunţă vreme aspră, cu ninsori, lapoviţa şi vânt puternic.

Luni dimineața, în Pasul Mesteacăn s-a circulat cu mare greutate, spun şoferii. Probleme au fost şi în Baia Mare, unde oraşul a fost îngropat în zăpadă.

În Târgu Mureş ţurţurii şi zăpada de pe acoperişuri au creat mari probleme trecătorilor.

Pompier: "Am intervenit pentru îndepărtarea ţurţurilor de pe acoperiş. A fost o intervenţie grea din cauza înălţimii. Punea în pericol oamenii."

În unele zone şi depozitele de sare sunt pe terminate, iar autoriltatile trebuie să refacă stocurile, mai ales că iarna este abia la jumătate.

Mihai Timu, meteorolog: ''Este un ciclon venit din Atlantic care afectează mai multe ţări din Europa. Luni şi marţi va bate vântul şi în celelalte regiuni, sud şi est, dar cu viteze mai mici, de 45-55 de km pe oră, intensificând senzaţia de frig."

Nici zonele joase nu sunt crutate de iarna aspră. Până marti dimineaţă este în vigoare o informare de ninsori, vânt şi precipitaţii pentru vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Scăpăm de ger, însă abia joi vom simţi o încălzire a vremii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO