"Mi-au lasat o gaura in obraz". Mutilata dupa ce i-au spus ca are cancer

16-03-2011 18:19

Acuzatii extrem de grave la adresa a doi medici renumiti din Capitala din partea unei educatoare din Ploiesti. Femeia ii acuza ca au mutilat-o, dupa care au plimbat-o prin salile de operatie, ba ar fi facut experimente pe ea ca s-o dea exemplu in carti.

Dupa ani de chin si tratamente facute in Germania, pacienta a cerut ajutorul politiei. Problemele Gabrielei Randasu au inceput in decembrie 2004. Initial, s-a plans ca o doare o ureche, dupa care i s-a umflat obrazul drept. Medicii de la Ploiesti au zis ca are otita insa, cum tratamentul nu dadea roade, au trimis-o la Bucuresti. Aici:
"Mi-a zis ca am cancer, mi-a scos osul, mi-a scos muschiul, pe 27 m-a operat, iar pe 30 mi-a dat drumul acasa, cu drenele, cu tot atarnat de gat. Inainte de operatie nu mi-a facut biopsia sa vada daca e cancer sau nu, de abia la sfarsitul lui ianuarie a iesit rezultatul si era un chist, tumora benigna. Eram desfigurata, aveam o gaura in obraz, maxilarul imi era blocat'',
povesteste pacienta.

In aceste conditii s-a pus problema unei reconstructii faciale cu bucati de os si de muschi de la picior. La scurt timp insa, sustine pacienta, medicii s-ar fi razgandit si i-ar fi propus o alta metoda: "Ca au aparut niste mijloace moderne acuma, un condil, ca e mai usoara operatia. Nicidecum, ca arata ca un lant de bicicleta care iti taie pielea".

Au urmat alte cinci interventii. "In timpul operatiei, mi-a sectionat nervul facial, mi-a taiat vena jugulara. Mi-a luat muschiul de la spate, l-a pus deasupra fierului, deasupra condilului, muschiul a intrat in putrefactie. Fierul acela rupea pielea si incepea sa fie afara din ce in ce mai mult, se infectase'', explica Gabriela.

Dupe trei ani, rudele au imprumutat 40.000 de euro si au trimis-o in Germania. Abia acolo i-a fost reconstruita fata. Acum, oamenii au depus o plangere penala la politie pentru vatamare corporala grava. Vor sa ceara 300.000 de euro daune. Cei doi medici acuzati nu au vrut sa comenteze in niciun fel situatia, motivand ca ancheta este inca in curs.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO