Muncitorii CFR Brașov au primit salopete purtate de alți muncitori: „Poate așa e moda”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Februarie 2018 08:28
Categorie: Stiri actuale

Situație revoltătoare pentru muncitorii regionalei căi ferate Brașov. Peste 1000 de angajați, care ar fi trebuit să primească echipamente de lucru noi, s-au ales cu salopete purtate deja de lucrătorii unei firme producătoare de mașini. 

Firma care le-a trimis spune că le va lua înapoi, însă reprezentanții CFR susțin că vor da în judecată furnizorul.

1163 de salopete noi ar fi trebuit să primească angajații CFR din Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita și Alba pentru care s-au plătit peste 62.000 de lei, adică 55 lei pentru fiecare bucată.

Reporter: "Cum vi se pare?”

Muncitor: “În România ce nu e posibil? Ce să discutăm? Ei ne dau echipament de protecție și când colo nenorocire. Poate așa e modă cu cârpeli, cu găuri.."

Părerile sunt însă împărțite.

Muncitor: "Suntem îmbrăcăți bine. Noi le-am primit tot timpul.”

Reporter: “Sunteți mulțumit?”

Muncitor: “Eu, da."

O salopetă standard e folosită de un muncior între 24 de luni și 36 de luni. La Sibiu, de pildă, au ajuns 108 bucăți, în aceeași stare deteriorată.

Georgel Petrache, lider sindicat CFR Brașov: "Acest lucru ne necăjește foarte mult pentru că în sfârșit am fi avut și noi salopete. Ducem o lipsă acută de echipament de protecție. Bocanci nu am primit de ani de zile."

Firma din București, care a câștigat contractul în luna noiembrie a anului trecut, a refuzat să comenteze incidentul și susține că va lua înapoi salopetele. Reprezentanții regionalei Brașov spun însă că îl vor acționa în judecată pe furnizor.

 

Cale ferată blocată ore întregi în Gorj. CFR a chemat poliţia ca să se apere de pasagerii nervoşi
CFR pune în vânzare bilete la jumătate de preţ, de Valentine’s Day şi de Dragobete
Cine este Ion Gavrilă, directorul interimar al CFR
VIDEO PROTVPLUS.RO