Motivul pentru care șoferul cu plăcuțe anti-PSD a fost abia acum sancționat. Explicația polițiștilor

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 30 Iulie 2018 18:27
Categorie: Actualitate

Maşina cu numere anti-PSD înmatriculată în Suedia nu va ieşi, cel puţin o vreme, pe drumurile din România.

Poliţiştii l-au oprit, luni, în trafic pe şoferul stabilit în Suedia, i-au suspendat permisul şi i-au ridicat plăcuţele. Ambasada Suediei la Bucureşti a declarat că aceste numere personalizate pot, să circule fără probleme în toată Uniunea Europeană, dar fiecare ţară are dreptul să decidă ce fel de maşini merg pe teritoriul ei.

După ce s-a plimbat prin mai multe oraşe din ţară, printre care şi Craiova şi Alexandria, poliţiştii l-au oprit luni în trafic pe Răzvan Ştefănescu, un şofer profesionist, care lucrează în Suedia. A venit în România în vacanţă cu o maşină cu plăcuţe de înmatriculare inscripţionate cu un mesaj anti-PSD.

"La 5:50, pe bulevardul 1 Decembrie, mergeam spre mare cu băieţelul meu de 8 ani. M-au oprit, mi-au spus că numerele nu sunt valabile şi că trebuie să le dau jos, am refuzat", a explicat Răzvan Ștefănescu.

Aşa că poliţiştii au ridicat pe loc plăcuţele şi i-au suspendat şoferului permisul. Apoi l-au anunţat că pe numele lui a fost deschis un dosar penal, pentru că a circulat pe teritoriul României cu o maşină înmatriculată în străinătate care nu are drept de circulaţie în ţara noastră.

"Când m-au oprit în Craiova, vineri, mi-au spus că aveam dreptul să circul. Acum nu mai am dreptul, după două zile. Asta de azi este hărţuire. Aseară pe la ora 20 am văzut motociclete care monitorizau blocul în care eram", susține șoferul.

Poliţiştii au invocat convenţia de la Viena care spune că fiecare număr de înmatriculare trebuie să conţină şi cifre, nu doar litere, aşa cum conţin aceste plăcuţe cu un mesaje injurios la adresa partidului Social Democrat. În plus, maşina are alte numere originale care trebuiau folosite în România, pe când cele personalizate ar fi permise doar în Suedia.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere spun că au luat legătura şi cu autorităţile din Suedia.

"Această adresă a fost întocmită în urma unei informări trimise Poliției Române, prin canalele de cooperare polițienească internațională, de autoritățile suedeze (Biroul Interpol Stockholm), în care se menționa faptul că numărul de înmatriculare în cauză este valabil doar pe teritoriul național al Suediei, nefiind valabil pe teritoriul altor state", se arată într-un comunicat al Poliției Rutiere.

Ambasada Suediei anunţase duminică seară că maşinile care au numerele preferenţiale, înregistrate în Suedia, au dreptul să circule în ţările Uniunii Europene. Luni a revenit cu precizarea ca şoferii trebuie să schimbe plăcuța cu numere preferenţiale, cu numărul original al maşini în ţările care nu le acceptă pe primele.

"Proprietarii plăcuțelor personalizate trebuie să aducă și plăcuțele originale, pentru a avea posibilitatea de a le schimba,în cazul în care țara în care călătoresc nu le acceptă. Țările decid ce fel de vehicule au dreptul să circule pe propriul teritoriu", se arată în mesajul postat pe Facebook de Ambasada Suediei.

"Din punct de vedere al legislaţiei, nu avem nicio interdicţie ca acesta să nu circule cu numerele lor personalizate pe teritoriul României, ori acestă prevedere trebuia să fie una expresă. Nu vreau ca instituţia Poliţiei Române să fie folosită în scop politic. Aceste numere de înmatriculare au creat o stare de nemulţumire din partea unor reprezentanţi ai organizaţiilor politice”, a transmis Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Reprezentanţii poliţiei susţin că i-au permis şoferului să intre cu maşina în ţară, pentru a-i garanta dreptul la libera circulaţie. Apoi au început corespondenţa cu autorităţile suedeze şi abia luni au luat hotărârea să îi ia permisul şi plăcuţele de înmatriculare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Codrin Ştefănescu, despre şoferul cu plăcuţe anti-PSD: Sfidează milioane de simpatizanţi ai partidului
Codrin Ştefănescu, despre şoferul cu plăcuţe anti-PSD: Sfidează milioane de simpatizanţi ai partidului
VIDEO PROTVPLUS.RO
petarde
Descoperirea poliției din Galați într-un autoturism
Accident grav după ce o șoferiță s-a aplecat să aranjeze ceva sub volan
O maşină a lovit un urs pe Drumul Judeţean 106, în județul Sibiu. VIDEO
Pizzerii închise la Constanța, după ce au fost descoperite ingrediente expirate
Un bărbat din Neamț și-a pierdut viața, după ce a căzut un copac peste el
Cât trebuie să scoată din buzunar românii pentru o cină de Crăciun pregătită la restaurant
furt motorina ambulanta
STENOGRAME. Răzbunarea pregătită de șoferii de ambulanță care ar fi furat motorină. ”Îi dau teroare”
Imagini cu noi victime ale drogului ”zombie”. Nu există tratament pentru dependența lor
Pesta porcină: oamenii își omoară animalele înainte să o facă inspectorii sau boala
Și-a bătut crunt iubita, a amenintaț-o și a postat totul pe internet. Poliția îl lasă liber
Un turc care își răpise copiii din Suedia, prins în România. Ce riscă bărbatul
Imagini şocante cu tineri care abia se mai ţin pe picioare, după ce ar fi consumat un drog extrem de periculos