Motivul pentru care orașul Pitești a rămas fără primar: "Plătesc tribut prostiei mele"


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 14:07
Data publicarii: Marti 19 Martie 2019 12:23
Categorie: Stiri actuale

Piteștiul a rămas, marți dimineaţă, fără primar. Prefectul judeţului a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului Cornel Ionică, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că se face vinovat de conflict de interese.

Până la organizarea de noi alegeri, oraşul va fi condus de unul dintre cei doi viceprimari.

Pe când era viceprimar, în anul 2009, Cornel Ionică a votat două hotărâri ale Consiliului Local, de care a beneficiat chiar ginerele său - a constatat, într-un raport, Agenţia Naţională de Integritate. Astfel, firma ce aparţinea unei rude a viceprimarului a primit în folosință câteva suprafeţe de teren pe care să amplaseze panouri publicitare. Acesta este motivul demiterii, 10 ani mai târziu, a edilului ajuns în fruntea Piteștiului.

Cornel Ionică: "Plătesc tribut prostiei mele...."

Raportul ANI a rămas definitiv în urma unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată în septembrie 2018. Prefectul nu a avut încotro şi a emis, marți dimineaţă, un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Ionică.

Elena Diaconescu, purtător de cuvânt Prefectura Argeş: "Potrivit prevederilor legale, astăzi a fost emis ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al municipiului Piteşti, deţinut de Ionică Constantin Cornel".

Elena Stancu, purtător de cuvânt Primăria Piteşti: "Aşteptăm ordinul prefectului, vedem cum acesta este formulat, şi în funcţie de aceasta, categoric, Consiliul Loca va stabili conform prevederilor legale şi procedura respectivă pentru stabilirea unui interimat."

Cornel Ionică are la dispoziţie 10 zile în care poate contesta în instanţa de contencios administrativ ordinul prefectului. În acelaşi timp, Consiliul Local trebuie să decidă care dintre cei doi viceprimari îi va prelua atribuţiile, până la organizarea de alegeri parţiale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO