Mormane de gunoaie zac aruncate într-un cimitir din Brașov. Oamenii sunt revoltați de mirosul greu

Ultima actualizare: 12-05-2020 17:57

Situație revoltătoare într-un cimitir din Brașov. Mormane de gunoaie zac aruncate, de mai multe luni, la doi pași de blocurile locuite de mii de familii.

Oamenii spun că mirosul devenise insuportabil, așa că au reclamat la Primărie. Plecați în inspecție, polițiștii locali au găsit și în alte zone din oraș asemenea gropi de gunoi ilegale. Amenzile sunt uriașe pentru cei care aruncă deșeuri la întâmplare, însă făptașii sunt greu de prins, spun autoritățile.

Mormane de deșeuri sunt depozitate, de luni întregi, în cimitirul unei biserici din Brașov, aflat în vecinătatea blocurilor de locuințe. Revoltați de mirosul greu și de șobolani, oamenii au făcut reclamații la Primărie.

Localnic: „Ne deranjează, vine praful, mirosul și praf, mult praf. Preotul nu-l găsești, zice că nu e treaba lui, bagă vină pe primărie”.

Localnică: „E miros urat, în tot cartierul e miros foarte urat!”

Localnică: „Sunt coroanele ce le aduce, lumânări... Tot ce face curățenie în cimitir. Nu e în regulă, dar și în alte părți țin vaci”.

Polițiștii locali au somat administrația bisericii ca, până la sfârșitul săptămânii, să cheme o firmă de salubritate și să curețe locul pe cheltuiala proprie. Altfel, riscă riscă o amendă usturătoare. În tot orașul sunt nenumărate astfel de rampe improvizate de gunoi, majoritatea pe terenuri private, unde autorităților le este greu să intervină și să facă ordine.

Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov: „Depozitele de reziduuri nu sunt numai pe domeniul public, ci și pe domeniul privat, ceea ce este o problema pentru noi, ținând cont că de multe ori nu găsim proprietarul, procedurile sunt foarte greoaie pentru identificare a proprietarilor și obligarea acestora să le ridice. Evident, fiind proprietate privată, nu putem intra să facem curățenie, doar îi putem atenționa”.

Depozitatul gunoaielor la întâmplare se sancționează cu sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei. Pentru persoanele juridice, amenda ajunge la 50.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO