Moldova sub nameti. Autoritatile au reluat cautarea tanarului disparut. Lista drumurilor cu probleme

Zapada

In toata Moldova sunt zeci de portiuni de drum unde se circula alternativ pe un singur sens, iar mai multe filtre de politie directioneaza soferii pentru a nu ramane impotmoliti in zapada.

Situatia drumurilor, conform centrului Infotrafic, miercuri, 9 ianuarie:

ora 06.15 A fost redeschis si DN24C Radauti-Prut – Manoleasa (judetul Botosani), astfel ca nu mai sunt drumuri nationale inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Pe DN2F Dragomiresti – Blesca (judetul Vaslui), se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Ninge in judetele Arad si Bihor, iar pe drumuri incepe sa se depuna un strat subtire de zapada. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant.

ora 06.00 In judetul Galati, a fost redeschis DN24D Cuca - Balabanesti. Din cauza viscolului care a troienit zapada, este inchis, inca, DN24C Radauti-Prut – Manoleasa (judetul Botosani).

Citește și
ninsoare
Prognoza meteo pana pe 20 ianuarie. Cand va ninge in fiecare regiune a tarii
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

In aceasta dimineata, la ora 5:00, a fost redeschis DN26 Murgeni - Ganesti (judetul Vaslui). Pe DN2F Dragomiresti – Blesca (judetul Vaslui), se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

ora 05.15 Sunt inchise urmatoarele sectoare ale unor drumuri nationale:

• DN24C Radauti-Prut – Manoleasa (judetul Botosani);

• DN24D Cuca - Balabanesti (judetul Galati).

In aceasta dimineata a fost redeschis DN26 Murgeni - Ganesti (judetul Vaslui).

Pe DN2F Dragomiresti – Blesca (judetul Vaslui), se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Moldova sub nameti

Cinci drumuri nationale si cateva zeci de drumuri judetene sunt inchise, miercuri dimineata, chiar daca drumarii au lucrat toata noaptea pentru deblocarea lor.

Dincolo de problemele soferilor, sunt dramele localnicilor. Un tanar din satul vasluian Mascurei a murit inainte ca ambulanta sa ajunga la el. Se simtea rau, dar sotia sa a sunat la 112 abia cand si-a pierdut cunostiinta. Din nefericire a fost prea tarziu.

Pe drumul care leaga vama Albita de Husi a fost nenorocire, marti. Spre seara, situatia a degenerat, in conditiile in care accesul catre vama a fost inchis pana la oprirea viscolului, iar in zona s-a format o coloana de masini lunga de cativa kilometri.

Flamanzi si nervosi, oamenii au incercat sa forteze bariera de la iesirea din Husi. Unul dintre soferi chiar a reusit, fiind la un pas sa-l loveasca cu masina pe un agent de circulatie.

Aproape de ora 21.00, cand viscolul s-a domolit, utilajele au putut porni in sfarsit sa deszapezeasca drumul, lasand in spatele si cate 3 - 4 autoturisme. Tot marti, opt autocare si zeci de autoturisme au fost scoase din zapada de armata, jandarmi si politistii de frontiera. Sinistratii, unii dintre ei basarabeni, au fost cazati la Primaria din Husi. Aproape 300 de persoane au fost salvate.

In judetul Vaslui, o batrana care avea nevoie urgenta de dializa a fost transportata cativa kilometri, cu o sanie trasa de cai. Apoi o ambulanta a dus-o in siguranta la spital.

In Botosani, pompierii de la ISU Mures au salvat cu senileta 2 tineri de 23 si 24 de ani din satul Libertatea, care trebuiau sa ajunga urgent la dializa. Si cei de la Politia de Frontiera au dus la spitalul din Botosani alte doua persoane dializate.

In judetul Bacau, o ambulanta a parcurs un drum de cosmar sa ajunga la o gravida de 30 de ani, pe care o apucasera durerile facerii. Doua utilaje de deszapezire au plecat in alceasi timp, unu dintr-o parte, altul din cealalta, pentru a face cale ambulantei. Femeia a ajuns in siguranta la spital.

In judetul Iasi un tanar de 25 de ani este dat disparut dupa ce a plecat, impreuna cu doi prieteni acum doua zile, sa-l ajute pe un sofer ramas inzapezit intr-o localitate la granita cu judetul Neamt.

Marti-noapte, dupa o interventie dificila in care au strabatut 70 de kilometri in 7 ore, pompierii si politistii tot nu au reusit sa ajunga la el si au fost nevoiti sa abandoneze cautarile. Miercuri dimineata, inainte sa se crape de ziua, cei 50 de pompieri si politisti plecati pe urmele tanarului disparut in urma cu doua zile au reluat misiunea de cautare si au cerut si ajutorul localnicilor.

Insa sansele ca tanarul sa fie gasit in viata sunt minime.

In Vaslui in satele izolate nu s-a patruns decat cu ajutorul seniletei trimise de la ISU Buzau, dar au fost si cazuri cand bolnavii au fost scosi din troiene cu tractoarele sau cu saniile trase de cai. Marti seara, un sugar din zona Husi, care avea febra, a fost transportat la ambulanta de politistii de frontiera, iar copilul a ajuns in siguranta la spital.

Miercuri dimeata, din cauza viscolului care a troienit zapada, in toata Moldova sunt 5 drumuri nationale inchise, 3 dintre acestea in Vaslui, cate unul in Botosani si Galati. De asemenea, alte cateva zeci de de drumuri judetene sunt inchise.

Si in Neamt erau probleme miercuri dimineata, 36 de localitati fiind izolate si 9 drumuri judetene inchise circulatiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Atentionare Salvamont: riscul de avalanse in Muntii Fagaras este foarte mare
Atentionare Salvamont: riscul de avalanse in Muntii Fagaras este foarte mare

Riscul de producere a avalanselor in muntii Fagarasului a crescut de la gradul 4 la 5. Prognoza meteo pe urmatoarele zile i-a determinat pe salvamontisti sa mentina atentionarea si in zilele urmatoare.

Prognoza meteo pana pe 20 ianuarie. Cand va ninge in fiecare regiune a tarii
Prognoza meteo pana pe 20 ianuarie. Cand va ninge in fiecare regiune a tarii

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 7 - 20 ianuarie, in fiecare regiune a tarii.

Moldova sub nameti. Cod galben de vant in sase judete. Lista drumurilor cu probleme
Moldova sub nameti. Cod galben de vant in sase judete. Lista drumurilor cu probleme

Avertizarea nowcasting cod galben de vant puternic a fost prelungita astazi pana la ora 18.00 in judetele Iasi, Vaslui, Galati, Bacau, Vrancea si Neamt.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.