Mobilizare de forțe în Buzău, la simularea unui incendiu de pădure

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 10 August 2018 18:07
Categorie: Actualitate

Temperaturile ridicate anunţate pentru perioada următoare i-au pus în gardă pe pompierii din Buzău. Aceştia s-au antrenat, vineri, pentru o posibilă intervenţie la stingerea unui incendiu de pădure în localitatea Cislău.

Zeci de militari ajutaţi de jandarmi, pădurari şi localnici au simulat lichidarea unui foc, apărut la marginea satului, într-o zonă amenajată pentru grătare.

Potrivit scenariului, incendiul a fost cauzat de neglijenţa turiştilor veniţi la iarbă verde. Focul s-a extins spre pădurea din apropiere şi riscă să producă mari pagube. Primii care au intervenit au fost localnicii mobilizaţi de autorităţile locale.

Dumitru Mitroi, primar Cislău: "Mobilizez întreg personalul localităţii Cislău, primărie, am companie de apă şi pe cei de la gunoi, în jur de 40 de oameni, care la orice oră din zi şi din noapte sunt alături de mine şi putem interveni la orice fel de incendiu de pe raza localităţii Cislău."

Pompierii au venit cu mai multe maşini de intervenţie, pregătiţi pentru a limita zona cuprinsă de flăcări şi, în final, pentru a lichida incendiul.

Pentru că terenul era greu accesibil, militarii au folosit atv-uri şi şenilate pentru recunoaşterea zonei şi salvarea victimelor din pădure. Apoi au mers pe jos cu echipamentul în spate până la focarele incendiului.

Slt. George Crețu, ISU Buzău: "Având în vedere temperaturile ridicate şi sezonul estival riscul de izbucnire al incendiilor la fondurile forestiere este crescut,asta şi datorită neglijenţei cetăţenilor care îşi petrec timpul liber în apropierea pădurilor."

Pădurarii spun că incendiile pot apărea din vina turiştilor dar şi a localnicilor care aprind focuri la marginea pădurii pentru a curăţa terenul de vegetaţia uscată.

Constantin Coman, pădurar Ocol Silvic Cislău: "Incendii în pădure la noi pot apărea accidental,la liziera pădurii mai sunt terenuri agricole unde omul îşi mai curăță fâneaţa...şi acolo mai da foc la resturi şi din cauza vântului vine şi se produce incendiu."

Pompierii ne reamintesc să nu aprindem focul decât în zonele special amenajate pentru picnic şi să nu lăsăm locul nesupravegheat.

 

Un bărbat de 90 de ani și-a incendiat casa, după ce s-a certat cu fiul
Un bărbat de 90 de ani și-a incendiat casa, după ce s-a certat cu fiul
VIDEO PROTVPLUS.RO
jandarmi cluj
Jandarmi mobilizați într-o scară de bloc din București. Ce au descoperit la fața locului
Campion K1, prins când îi vindea droguri unui poliţist sub acoperire, în Oradea
Staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Capitală. De ce NU sunt gratis, ca în Cluj
Autostrada urbană, inaugurată. "Vigilenţi fiind, am descoperit că lipsesc indicatoare"
Fermierii, învăţaţi să facă marketing. Ce slogan au inventat pentru mierea de Teleorman
Leacurile băbești prin care românii se feresc de gripă. Vaccinul, ignorat de mulți
viscol
Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. 11.000 de forțe de ordine mobilizate
Acuzații de malpraxis. Pacient plimbat între spitale până când nu a mai putut fi salvat
Motivul pentru care timișorenii au pregătit un sendviș de 101 metri lungime
Bătrân bolnav, bătut de 3 indivizi, care voiau să îl jefuiască
Hoții au furat seiful dintr-o casă de pariuri. Câți bani se aflau în el
Adrian Severin: ”Să avem corupție acolo unde ea este și nu ar trebui să o avem”