Mitropolitul Clujului, despre viitoarea moschee din Capitala: "Sa nu se striveasca". Cum comenteaza venirea imigrantilor

Ultima actualizare: 05-09-2015 07:14
IPS Andrei Andreicut si Victor Ponta

Inaltpreasfintitul Andrei, mitropolit al Clujului, a vorbit miercuri despre proiectul constructiei unei moschei in Bucuresti, dar si criza imigrantilor.
 

Declaratiile au fost facute inainte de intalnirea tinerilor ortodocsi de la Cluj-Napoca. Potrivit ziarului Monitorul de Cluj, IPS Andrei a declarat, referitor la reactiile privind moscheea ce ar urma sa fie ridicata in Bucuresti: “Sigur ca Romania este o tara crestina, dorim sa ramanem o tara crestina, dar crestinii sunt oameni buni. Si atunci trebuie sa respectam si credinta minoritatilor, a altor oameni pe care Dumnezeu i-a ingaduit sa locuiasca cu noi in Romania, au si ei traditia lor, au si ei religia lor care trebuie s-o respectam. Adica eu cred ca acest lucru nu trebuie hiperbolizat si dat o importanta pe care, la urma urmei, nu o are. Musulmanii din Bucuresti care sunt ori de obarsie din Doborgea ori veniti cu afaceri din toata lumea au si ei dreptul sa se inchine. Sigur ca moscheea sa fie pe masura numarului lor care nu este asa de mare. Cred ca nu trebuie o cladire care sa ne striveasca prin imensitatea ei, o cladire normala in care oamenii sa se poata ruga. Trebuie sa fim buni”.

IPS Andrei Andreicut a vorbit si despre imigrantii care vin in Europa. “Aceste valuri de imigranti care pleaca de acolo nu pleaca de bine, ci pleaca de rau. Adica aceasta teroare ce s-a instalat in zona ii determina pana la urma sa-si paraseasca casa si tara. Oamenii acestia trebuie primiti cu bunatate, si cine ar trebui sa-i primeasca cu bunatate? Tinerii sa-i primeasca cu bunatate pentru ca cei mai multi sunt de varsta lor. Am vazut prin mijloacele media ca cei ce pleaca si isi iau lumea in cap, majoritatea sunt oameni tineri. [...]Si romanii nostri care pleaca din motivul acesta pleaca, ca sunt saraci si nu au un loc de munca in Romania. Cred ca nu ar trebui sa se schimbe configuratia spirituala a Europei. Intr-o lume in care sunt asa de multe probleme, asa de multe convulsii, intr-o lume in care e prezent si terorismul e nevoie de tineri cuminti care efectiv in aceasta lume sa aduca echilibrul si o nota de optimism”, a mai spus mitropolitul Clujului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO