Mistreţi filmaţi în centrul oraşului Sinaia. Vânătorii au cerut aprobare să-i împuște. VIDEO

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 26 Februarie 2018 09:50
Categorie: Actualitate

Goniţi de viscol şi flămânzi, mistreţii îşi fac tot mai des apariţia prin Sinaia. La fel ca urşii gunoieri, au învăţat şi ei să caute de mâncare, deşi vânătorii susţin că le pun porumb în fiecare zi în pădure.

Duminică seara, patru porci sălbatici au rătăcit prin staţiune, speriaţi de oameni şi maşini. Câţiva oameni s-au încumetat să îi fotografieze. Alţii au sunat la 112, speriaţi ca porcii pot fi periculoşi.

"Toţi oamenii s-au apropiat să le facă poze, cu toate astea eu m-am ferit puţin că totuşi m-am gândit că sunt animale sălbatice. La un mom dat păreau f speriaţi, s-au adunat în mijlocul străzii şi nu ai de unde să ştii cum acţionează sau dacă atacă."

O parte din traseul animalelor sălbatice a fost surprins şi de camerele de supraveghere din staţiune. Mistreţii au ajuns chiar şi în centru, în fata primăriei, sub privirile curioşilor care i-au urmărit peste tot.

Taximetrist: "Au coborât de pe strada asta, au venit pe lângă maşină şi s-au dus încolo şi au ajuns chiar lângă primărie, nu păreau agresivi, păreau liniştiţi şi erau mai pui aşa."

Poliţiştii locali au intervenit şi au îndrumat mistreţii înapoi spre pădure. Vânătorii din zonă spun că cele 4 sălbăticiuni sunt de talie medie, au aproximativ 80 de kilograme şi cel mult 2 ani. Încă de mici s-au obişnuit să coboare în staţiuni şi au învăţat că vor găsi hrana în tomberoane.

"Le mai dau oamenii mâncare, nu e bine, într-adevăr, pentru că totuşi sunt animale sălbatice, dar problema e că ele coboară din pădure pentru că acolo nu mai au hrană şi ar trebui ca cei responsabili să se ocupe de treaba asta."

Totuşi vânătorii susţin că merg zilnic în pădure şi lasa porumb pentru porci. Dar unii, care s-au obişnuit cu oamenii, preferă să vină în oraş.

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia: "E o problemă reală, porcii coboară când se întorc copii de la şcoală, sunt turişti peste tot şi a făcut cereri la Gardă de Mediu, la Minister, să rezolve această problemă pentru că au ajuns animalele să coboare în prima zi şi s-a instaurat o panică printre localnici."

În acest sezon, cota de vânătoare, de 53 de mistreţi, a fost deja atinsă. Vânătorii au cerut aprobare de la minister să îi împuşte şi pe aceşti porci care s-au plimbat prin Sinaia.

 

 

Jandarmii din Brașov, mobilizați să alunge mistreții care se plimbau prin oraș
Jandarmii din Brașov, mobilizați să alunge mistreții care se plimbau prin oraș
VIDEO PROTVPLUS.RO
arme Galşa
Arsenalul găsit în casa unui arădean. Avea 69 de săbii şi multe alte arme
LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 13 decembrie 2018
Un bărbat din Suceava trimitea droguri pe fundul putinilor cu murături şi brânză
Revelioane exotice, chiar și în București. Cât trebuie să scoateți din buzunar
Ieşean condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic
Ce metode folosesc hoţii de Sărbători. Chiar şi "bătrâneii inofensivi" pot fi infractori
metoda accidentul
Ultima versiune a metodei ”accidentul”. O bătrână a rămas fără 11.000 de euro
Puiul de leu găsit în portbagaj va avea ocazia să își facă prieteni noi
Satul terorizat de zile bune de hoți: "Ăștia nu sunt oameni"
Alertă în Titu, după ce o țeavă de gaze s-a fisurat. Localnicii au fost evacuați
Ce ascundea un şofer din Arad în dubă. Poliţiştilor le-a spus că are un balansoar
Reacția unui bărbat acuzat că și-a bătut soția: "S-a tras singură de păr. Are probleme"