Mistreţi filmaţi în centrul oraşului Sinaia. Vânătorii au cerut aprobare să-i împuște. VIDEO

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 26 Februarie 2018 09:50
Categorie: Actualitate

Goniţi de viscol şi flămânzi, mistreţii îşi fac tot mai des apariţia prin Sinaia. La fel ca urşii gunoieri, au învăţat şi ei să caute de mâncare, deşi vânătorii susţin că le pun porumb în fiecare zi în pădure.

Duminică seara, patru porci sălbatici au rătăcit prin staţiune, speriaţi de oameni şi maşini. Câţiva oameni s-au încumetat să îi fotografieze. Alţii au sunat la 112, speriaţi ca porcii pot fi periculoşi.

"Toţi oamenii s-au apropiat să le facă poze, cu toate astea eu m-am ferit puţin că totuşi m-am gândit că sunt animale sălbatice. La un mom dat păreau f speriaţi, s-au adunat în mijlocul străzii şi nu ai de unde să ştii cum acţionează sau dacă atacă."

O parte din traseul animalelor sălbatice a fost surprins şi de camerele de supraveghere din staţiune. Mistreţii au ajuns chiar şi în centru, în fata primăriei, sub privirile curioşilor care i-au urmărit peste tot.

Taximetrist: "Au coborât de pe strada asta, au venit pe lângă maşină şi s-au dus încolo şi au ajuns chiar lângă primărie, nu păreau agresivi, păreau liniştiţi şi erau mai pui aşa."

Poliţiştii locali au intervenit şi au îndrumat mistreţii înapoi spre pădure. Vânătorii din zonă spun că cele 4 sălbăticiuni sunt de talie medie, au aproximativ 80 de kilograme şi cel mult 2 ani. Încă de mici s-au obişnuit să coboare în staţiuni şi au învăţat că vor găsi hrana în tomberoane.

"Le mai dau oamenii mâncare, nu e bine, într-adevăr, pentru că totuşi sunt animale sălbatice, dar problema e că ele coboară din pădure pentru că acolo nu mai au hrană şi ar trebui ca cei responsabili să se ocupe de treaba asta."

Totuşi vânătorii susţin că merg zilnic în pădure şi lasa porumb pentru porci. Dar unii, care s-au obişnuit cu oamenii, preferă să vină în oraş.

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia: "E o problemă reală, porcii coboară când se întorc copii de la şcoală, sunt turişti peste tot şi a făcut cereri la Gardă de Mediu, la Minister, să rezolve această problemă pentru că au ajuns animalele să coboare în prima zi şi s-a instaurat o panică printre localnici."

În acest sezon, cota de vânătoare, de 53 de mistreţi, a fost deja atinsă. Vânătorii au cerut aprobare de la minister să îi împuşte şi pe aceşti porci care s-au plimbat prin Sinaia.

 

 

Jandarmii din Brașov, mobilizați să alunge mistreții care se plimbau prin oraș
Jandarmii din Brașov, mobilizați să alunge mistreții care se plimbau prin oraș
VIDEO PROTVPLUS.RO
Shane O
Unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie, prins la Cluj. FOTO
Povestea ultimului marangoz din Deltă. Cât costă bărcile pe care le construiește
Lista curselor TAROM care vor fi anulate. Explicația ministrului Răzvan Cuc
Descoperirea colosală făcută de autorități sub o barcă scufundată pe Dunăre
Mărturiile pasagerilor din trenul care a luat foc în gară: „Două minute și explodam toți”
Ministrul Răzvan Cuc anunță pierderi de 40% la Tarom. Ce salariu are directorul adjunct
Criticul de film Tudor Caranfil
Tudor Caranfil a murit. Criticul de film avea 88 de ani
Un turist a fost prins la Nădlac cu un vietnamez în portbagaj. Ce explicaţie a dat
Atenționare meteo. Cod galben de vânt puternic în opt judeţe
Ministrul Mediului a stat 16 minute cu motorul pornit, vorbind despre reducerea emisiilor
Cisternă cu sodă caustică, răsturnată pe o şosea din Vaslui. Ce a păţit şoferul
Copil grav rănit, după ce a fost prins între o remorcă şi un morman de pământ