Misterul unei nave românești, pe Dunăre. De ce are un singur marinar la bord


Ultimul update: Marti 19 Februarie 2019 20:52
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 08:13
Categorie: Stiri actuale

O navă românească eșuată pe Dunăre, în Ungaria, pe 17 ianuarie, va mai rămâne acolo încă o lună, cel puțin, până când va putea fi remorcată - spun experții.

 

Un marinar român este singurul rămas la bord, ca să păzească vaporul, și primește sprijin de la localnici. Proprietarul unui restaurant de pe malul Dunării îl vizitează şi îi duce, din când în când, mâncare.

Nava se îndrepta spre România, fără încărcătură, când a lovit un banc de nisip care nu era vizibil în apă, la 50 de kilometri nord-vest de Budapesta. Și acolo a rămas până acum. Între timp, apele Dunării au scăzut și vaporul, care nu a fost avariat, pare eșuat pe uscat.

Poziția nu afectează traficul, dar este nevoie ca apele fluviului să mai crească, măcar cu un metru și jumătate, pentru că vasul de două sute de tone să poată fi remorcat în siguranță.

Attila Pap: Turiștii ajung acolo destul de des, fac fotografii și așa mai departe... Încearcă să intre în conversație cu singurul marinar aflat la bord, dar el vorbește doar românește.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

NASA va ciocni deliberat o navă spațială de un asteroid. Ce vrea să împiedice
Rusia a trimis în Marea Neagră o navă de război echipată cu rachete
VIDEO PROTVPLUS.RO