Mircea Tudor, inventatorul roman premiat de doua ori la Geneva, in fata procurorilor DNA. Ce acuzatii i se aduc

Ultima actualizare: 20-06-2016 00:08

Inventatorul roman, premiat de doua ori la Salonul de inventica de la Geneva, Mircea Tudor a ajuns in fata procurorilor anticoruptie.

Ei il acuza ca i-ar fi cerut unui avocat sa intervina la autoritati pentru ca firma lui sa obtina de la Autoritatea Nationala a Vamilor un contract pentru sisteme de securizare. Din aceasta afacere necurata, statul ar fi pierdut aproape un milion de lei, bani ce ar fi trebuit sa reprezinte impozitul pe profit.

"Nu stiu de ce am fost chemat..nu mi s-a spus", a declarat acesta cand a ajuns la DNA.

A aflat in birourile anchetatorilor ca este suspectat de cumparare de influenta si evaziune fiscala, cu toate ca atunci cand a iesit nu parea sa stie care sunt acuzatiile: "Nu e vorba de evaziune fiscala...nu am voie sa spun nimic... "

Procurorii il acuza ca in urma cu cinci ani ar fi tocmit un avocat din baroul Teleorman sa il ajute sa castige o licitatie organizata de Autoritatea Nationala a Vamilor intervenind pentru obtinerea unor documente, probabil informatii din caietul de sarcini. Tudor a castigat si a vandut sisteme de securizare statului roman.

Avocatul ar fi primit, sustin procurorii, 6 milioane de lei, comision pentru interventie, insa in acte banii au aparut ca fiind plata unor servicii pe care avocatul nu le-ar fi prestat in realitate.

Procurorii sustin prejudiciul este de un milion de lei in acest dosar, asa ca au cerut plata unei cautiuni de aceasta valoare pentru Tudor.

Mircea Tudor este singurul inventator roman care a reusit sa obtina doua premii la Salonul de Inventica de la Geneva, cu toate ca regula este sa nu fie premiata de doua ori aceeasi persoana. El a inventat si scannerul pentru avioane, cu ajutorul caruia orice obiect suspect poate fi identificat rapid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO