Mircea Geoana: "Cu exceptia Ucrainei, toti vecinii imediati ai Romaniei sunt pe cale sa intre sub influenta Rusiei"

harta Europa de Est Romania

Cu exceptia Ucrainei, toti vecinii imediati ai Romaniei sunt sau sunt pe cale sa intre sub sfera de influenta a Rusiei, considera fostul ministru de Externe Mircea Geoana, presedinte PSRO.

"Alegeri cu miza geostrategica in R. Moldova si Bulgaria, ambele castigate de candidatii pro-Moscova. Cu exceptia Ucrainei, toti vecinii imediati ai Romaniei sunt sau sunt pe cale sa intre in sfera de influenta a Rusiei. Turcia, un aliat strategic, este in plina reasezare in plan intern si extern. Raman Polonia si statele baltice, la fel de preocupate ca si noi de "spargerea frontului" transatlantic in regiune. Daca mai adaugam si o Europa divizata pe acest subiect, ne intoarcem la aliatul de prim si ultim resort - Statele Unite ale Americii. Vremuri complicate, unde certitudinile de pana mai ieri fac locul unui peisaj ingrijorator", a scris Geoana pe Facebook.

Igor Dodon, candidatul socialist in alegerile prezidentiale din Republica Moldova, a intrunit 52,4% din voturi dupa numararea a 99,81% dintre procesele verbale, in timp ce candidata proeuropeana Maia Sandu - 47,6%, informeaza Unimedia luni. Rumen Radev, candidat sustinut de Partidul Socialist si favorabil relatiilor cu Rusia, a castigat alegerile prezidentiale din Bulgaria duminica, obtinand 59,35% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale partiale comunicate luni de comisia electorala, relateaza AFP. Candidata sustinuta de premierul Boiko Borisov si partidul sau conservator Cetateni pentru Dezvoltarea Europeana a Bulgariei (GERB), Tetka Tatceva, 58 de ani, a intrunit 36,17%, a anuntat comisia dupa numararea a 99,33% dintre buletine.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Dupa R. Moldova, si Bulgaria si-a ales presedinte rusofil:
Dupa R. Moldova, si Bulgaria si-a ales presedinte rusofil: "generalul rosu" Rumen Radev. Criza politica la Sofia

Bulgarii si-au ales un nou presedinte: candidatul socialist, prorus, Rumen Radev. Fostul sef al fortelor aeriene ale Bulgariei a castigat al doilea scrutin cu o diferenta covarsitoare.

Alegeri in Republica Moldova. Igor Dodon, catre Maia Sandu:
Alegeri in Republica Moldova. Igor Dodon, catre Maia Sandu: "Nu v-a reusit acum, poate peste 4 ani". Rezultate partiale

Socialistul prorus Igor Dodon si-a revendicat duminica noapte victoria in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova si a promis ca va fi presedintele tuturor, al celor care vor in UE si al celor care vor alaturi de Rusia.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.