Ministrul propus în cabinetul Orban care recunoaște că nu și-a plătit taxele de 19 ani

Ultima actualizare: 29-10-2019 13:46
Ludovic Orban si conducerea PNL
Pro TV

Ministrul propus la Dezvoltare, Ion Ştefan, a răspuns într-o postare pe Facebook acuzațiilor primarului din Focșani, conform cărora nu a plătit impozit de 19 ani pentru locuinţa de 910 metri pătraţi pe care o deţine.

Ion Ștefan a spus că a greşit, că va remedia situaţia şi va plăti retroactiv, el remarcând însă, că în 19 ani de când deţine casa, Primăria nu a constatat această neregulă, conform News.ro.

„Legea este lege pentru toată lumea! Am greşit, îmi recunosc greşeala şi voi remedia situaţia, voi plăti tot ceea ce este de plătit la Primăria Focşani pentru casa în care locuiesc. Am acţionat cu bună credinţă, an de an am achitat sumele care mi-au fost transmise de Primărie. Nu sunt dintre cei care să apeleze la artificii birocratice pentru a scăpa basma curată”, a scris Ion Ștefan pe Facebook.

El a precizat că a început construcţia casei în anii 2000, dar nu a mai realizat recepţia lucrărilor, lucru pe care îl va face „cu celeritate”.

„Este o situaţie despre care acum am aflat şi voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe şi impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita şi sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuinţă, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă”, a adăugat Ion Ştefan.

De asemenea, ministrul propus a solicitat ca şi ”baronul PSD Marian Oprişan” să îşi treacă bunurile în declaraţia de avere şi să plătească dările pentru domeniul de mai multe hectare din apropierea oraşului.

Primarul oraşului Focşani, Cristi Misăilă, a spus că Ştefan figurează în documentele primăriei cu o casă veche de 76 de metri pătraţi, care a fost demolată, sustrăgându-se de la plata taxelor pentru locuinţa pe care de fapt o deţine.

“Omul nici nu ştie ce avere are. În declaraţia de avere el a declarat că nu are teren în Focşani, dar are o casă de 910 mp. Total fals. El are un teren de 910 mp, pe care a edificat o casă nedeclarată la Primăria Municipiului Focşani. În evidenţele noastre figurează în continuare vechea casă, existentă la momentul achiziţionării terenului, de 94 mp, 76 mp şi 18 mp utilităţi”, a declarant Cristi Misăilă.

Potrivit acestuia, deputatul Ion Ştefan s-ar fi sustras astfel de la plata unor taxe şi impozite în valoare de circa 51.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO