"Mini-oamenii", cel mai nou film al lui Matt Damon. Pelicula este plină de provocări

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

O viaţă de lux contra acceptului de a intră la apă până ajungeţi de 12 centimetri. Este premisa celui mai nou film al lui Matt Damon, "Mini-oamenii", o comedie ştiinţifico-fantastică proiectată în avanpremieră la New York.

Pelicula, care va ajunge în România la jumătatea lunii viitoare, a participat şi la Festivalul de la Veneţia.

Într-o lume în care supra-popularea ameninţă să sufoce planeta, oamenii de ştiinţă inventează o modalitate ca să reducă statura oamenilor. Cu o simplă injecţie, sunt aduşi la dimensiunile unei jucării. Pentru că necesită mult mai puţine resurse, li se oferă o viaţă de lux la care nici n-ar putea visa altfel. Singura problemă e că procesul este ireversibil.

"E un om bun, un om bun care este extraordinar de naiv şi începe să vadă lumea cu alţi ochi pe parcursul acestui film şi a acestei călătorii incredibile pe care o face. Ajunge să aibă 12 centimetri, dar cu o perspectivă mult mai bună asupra celorlalţi oameni", explică actorul Matt Damon.

În film joacă şi Cristoph Waltz şi Neil Patrick Harris, cunoscut pentru rolul din serialul "Cum am cunoscut-o pe mama voastră".

"Cei care vin să vadă filmul ăsta şi se aşteaptă să fie amuzant sunt luaţi prin surprindere de temă. Ce se întâmplă când limitările financiare se pot transforma în libertate şi ce se întâmplă după aceea", a transmis Neil Patrick Harris.

Filmul i-a adus actriţei Hong Chau prima ei nominalizare la Globul de Aur. "Am plecat gândindu-mă ce aş putea să fac ca să fiu un om mai bun. Nu sunt un om rău, dar ce aş putea face să fiu mai bun? E un sentiment frumos la care să medităm în timp ce intrăm în noul an", a declarat actrița.

"Mini-oamenii" este scris şi regizat de Alexander Payne, de două ori câştigător al premiului Oscarul pentru scenariu şi de trei ori nominalizat la cel pentru regie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO