"Bunicii la razboi. Parintii la revolutie. Este randul nostru!". Mii de tineri au iesit in strada in toata tara

×
Codul embed a fost copiat

Intreaga tara a fost profund marcata de tragedia din Colectiv. In special tinerii, care vor acum dreptate. S-au strans in marsuri ale tacerii, insa mesajele lor striga dupa dreptate. Nu doar pentru cei pieriti in incediu, ci pentru o generatie intreaga.

Ploiesti: Peste 1.500 de tineri au aprins lampioane si lumanari in centrul orasului. Actiunea a fost obtinuta de un elev de 18 ani
Cu ghiozdanele inca in spate, peste 1500 de elevi din Ploiesti au participat la un mars tacut. Tinerii s-au adunat, initial, in centrul orasului, in fata Palatului Administrativ, unde au aprins lumanari pentru cei care si-au pierdut viata in incendiu, apoi au pornit intr-un mars tacut spre Parcul Mihai Viteazul din oras.

Mesajele lor arata tristete profunda, dar si determinare pentru zilele ce urmeaza: “Rockers never die. Colectiv 30.10.2015", "Eroi in halate, nu spagari cu cravate", "Bunicii la razboi. Parintii la revolutie. Este randul nostru! Vrem dreptate!", "Ne trebuie autorizatie ca sa stam in picioare?" sau "#Colectiv. Condoleante familiilor indurerate".

Harghita: Aproximativ 300 de romani si maghiari din Miercurea Ciuc s-au mobilizat pe Facebook
Solidaritatea a fost cuvantul de baza in judetul Harghita. Batrani si tineri, romani si maghiari, functionari sau oameni politici, toti si-au exprimat solidaritatea cu victimele tragediei din clubul Colectiv si au transmis gandurile lor bune pentru cei care se lupta acum pentru viata lor si pentru familiile greu incercate.

Facebook-ul i-a ajutat pe oameni sa se mobilizeze si sute de lumanari au fost aprinse pe platoul din fata Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc. Multe din ele insotite de fotografia lui Adrian Rugina, tanarul care a murit incercand sa salveze alte persoane si care a fost inmormantat marti, cu onoruri militare, in comuna harghiteana Corbu.

Citește și
donatori sange colectiv
Solidaritate uriasa in tara. Mii de oameni au mers la centrele de transfuzii pentru a dona sange ranitilor din Colectiv
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Cluj: Sute de oameni, la o slujba de pomenire in fata Catedralei mitropolitane
Tinerii din Cluj s-au intalnit marti seara la o slujba de pomenire oficiata de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, pentru tinerii morti in incendiul de la clubul Colectiv din Bucuresti. Cu lumanari in maini, au cantat si s-au rugat alaturi de cei cativa zeci de preoti din toata tara, care se aflau la Cluj-Napoca pentru un simpozion.

Iasi:"Bucuresti nu uita, Iasiul e de partea ta!"
Potrivit martorilor prezenti la manifestatii, peste 500 de oameni au marsuit prin oras strigand "Iesiti din casa daca va pasa!"

Brasov: "Noi cat mai stam?"
Sute de oameni au iesit in strada la Brasov si au cerut revoltati demisia ministrului de interne, Gabriel Oprea. In semn de solidaritate cu manifestantii adunati in Capitala, au scandat lozinci si la adresa primarului Cristian Popescu Piedone si cer dreptate in cazul mortii celor 32 de tineri din clubul Colectiv.

“Ne vrem tara inapoi inca o data si o sa ne-o luam."

Sute de persoane au scandat "Demisia, demisia", "Piedone nu uita, te asteapa DNA", "Solidaritate", "Jos coruptii" langa Prefectura Brasov.

"Ne plangem mortii, dar ei isi plang buzunarele."

Au aprins candele langa unul dintre zidurile Prefecturii si au intonat Imnul National, apoi au plecat in mars spre Piata Sfatului unde au stat 10 minute, dupa care au coborat pe str.Muresenilor, bulevardul Eroilor, la Prefectura.

"Eu o sa ies in strada in fiecare zi pana cand revendicarile mele o sa fie ascultate si indeplinite: Oprea demisia. Piedone demisia."

Alba: Peste 1.000 de participanti la un mars al tacerii in memoria victimelor de la Colectiv
Cu candele aprinse in maini, peste o mie de persoane, printre care si peste douazeci de preoti ortodocsi, au participat marti seara, la Alba Iulia, la un "mars al tacerii" de la catedrala pana la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei.

Sibiu: “Vrem sa chemam lumea in strada. E cazul ca tinerii sa faca ceva pentru tara asta.”
Zeci de sibieni s-au rugat, marti seara, in Piata Mare din Centrul istoric al municipiului, pentru victimele din clubul ''Colectiv'' din Capitala, ei aprinzand lumanari si solidarizandu-se cu protestul de la Bucuresti.

"Era cazul sa iesim si noi sibienii in strada. Am iesit si ieri seara, a fost un miting al tacerii, astazi am iesit dintr-o alta cauza, vrem sa chemam lumea in strada. E cazul ca tinerii sa faca ceva pentru tara asta. Conduc un club din Sibiu si nu vreau sa se mai intample ce s-a intamplat la Bucuresti. (...) Vrem si noi sa fim in siguranta", a declarat marti seara, una dintre protestatare, Alina Munteanu, patroana unui club din Sibiu.

Braila: "Curajul e la noi, frica e la ei"
Zeci de persoane au protestat in Piata Independentei din Braila, cerand demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului Sectorului 4 din Bucuresti, Cristian Popescu-Piedone.

Mobilizarea s-a facut pe retelele de socializare, iar majoritatea celor prezenti in Piata Independentei au fost tineri, care au scandat: 'Jos Ponta', 'Demisia Oprea', 'Curajul e la noi, frica e la ei', 'Piedone nu uita, te asteapa DNA', 'Jos coruptii'.

Protestatarii au venit cu lumanari, pe care le-au aprins la troita din Piata Independentei, loc care, de duminica seara, s-a transformat intr-un altar in jurul fotografiei braileanului Andrei Petru Buca, de 29 de ani, de profesie arhitect, decedat in incendiul din clubul bucurestean.

Constanta: oamenii au fost indemnati sa se solidarizeze cu protestele de la Bucuresti si sa iasa in strada
Aproximativ o suta de constanteni s-au strans, marti seara, in jurul orei 22,00, in fata sediului Prefecturii, unde si-au exprimat solidaritatea cu familiile indurerate in urma tragediei de la clubul ''Colectiv'', dar si pentru a cere demisia guvernantilor.

Acestia au pornit apoi intr-un mars, care s-a desfasurat in zona centrala a orasului. Protestatarii s-au mobilizat prin intermediul retelelor de socializare, constantenii fiind indemnati sa se solidarizeze cu protestele de la Bucuresti si sa iasa in strada pentru a-si exprima nemultumirile.

Pe retelele de socializare se vorbeste si despre organizarea unor marsuri de amploare care sa se desfasoare in toate orasele tarii, vineri, incepand cu ora 20.00.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Pelerinaj la clubul Colectiv, loc simbol pentru o natiune indoliata. Momentul despartirii pentru familiile victimelor
Pelerinaj la clubul Colectiv, loc simbol pentru o natiune indoliata. Momentul despartirii pentru familiile victimelor

Mii si mii de oameni vin in pelerinaj la locul tragediei de vineri seara, din Capitala.

Solidaritate uriasa in tara. Mii de oameni au mers la centrele de transfuzii pentru a dona sange ranitilor din Colectiv
Solidaritate uriasa in tara. Mii de oameni au mers la centrele de transfuzii pentru a dona sange ranitilor din Colectiv

Mii de oameni vin la centrele de transfuzii din marile orase ca sa doneze sange, intr-un gest suprem de solidaritate cu victimele tragediei de la clubul "Colectiv".

Mii de oameni ii cer lui Piedone sa aiba decenta de a demisiona. Edilul si-a
Mii de oameni ii cer lui Piedone sa aiba decenta de a demisiona. Edilul si-a "BLINDAT" cladirea Primariei Sectorului 4

In timp ce oamenii sunt revoltati si cer in strada ca primarul Popescu Piedone sa faca un pas inapoi din decenta si sa explice cum a fost posibil ca un club din sectorul lui sa se transforme in cuptor, cel vizat este sigur ca nu a gresit cu nimic.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.