Mii de romani, afectati de ploile violente din Thassos, aduse de un ciclon mediteranean. "M-am trezit de urletele grecilor"

Ultima actualizare: 06-09-2014 07:01

Toamna ataca in forta si alte tari aflate in aceasta parte a continentului. In Grecia, de pilda, ploile torentiale au inundat strazile, curtile si masinile, multe cu numere romanesti pentru ca aproximativ 100.000 de romani isi petrec in vacanta in Grecia.

Furtunile au ravasit insula Thassos din Grecia si i-au inspaimantat deopotriva pe localnici, dar si pe ai nostri. Multi romani au inregistrat dezastrul lasat in urma de vijelii.

Imaginile trimise de un telespectator ProTV, aflat acum in vacanta in insula Thassos, ne arata o statiune cuprinsa de ape. Strazi, curti, santuri, toate au fost acoperite de valuri, apa murdara si copaci rupti.

Multe zone din sudul insulei sunt acoperite de ape tulburi. Pe strazi sunt masini cu geamurile invelite cu folie, dupa ce fost sparte de puhoaie. Altele sunt trase pe dreapta din cauza apei care le-a intrat la motor.

Iata o curte din zona Limenaria, unde vantul puternic a ravasit totul. Zac de-a valma crengi rupte si obiecte aduse de rafale din toate partile.  "M-am trezit aseara de urletele grecilor, urlau sa ia masinile de acolo, erau speriati. erau acoperite peste capota, erau ingropate in apa. Paraiasul s-a umflat si a ajuns pana la 5 metri", spune Ionel Constantin, turist roman.

Totul s-a intamplat din cauza unui ciclon mediteranean format deasupra marii adriatice care a adus ploi torentiale asupra Bulgariei, Serbiei si Greciei.

Grecia a fost anul acesta, destinatia numarul unu in topul celor preferate de romanii care si-au petrecut vacanta in strainatate. Iar Thassos a fost insula aleasa de multi dintre cei care au optat pentru vacanta cu masina. Si acum, la inceput de septembrie, se estimeaza ca acolo s-ar afla cateva mii de romani.

Cei care sunt deja acolo sau vor sa plece, prin intermediul unei agentii de turism, nu pot cere despagubiri, indiferent de pagubele sau inconvenientele suferite. Despagubirile nu se acorda in caz de forta majora, greve sau dezastre provocate de natura.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO