Un nou protest, cu cateva mii de persoane, a fost organizat joi seara la Targu Jiu.

Oamenii se tem pentru locurile lor de munca dupa ce conducerea Complexului Energetic Oltenia a anuntat ca va muta sediul social la Bucuresti.

Actiunea de protest s-a incheiat dupa doar o ora. O decizie finala in privinta mutarii sediului Companiei Energetice in Capitala ar urma sa fie luata la inceputul saptamanii viitoare. Ea poate fi contestata insa in instanta.

Presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu, a declarat ca mutarea sediului social al CEO la Bucuresti este o decizie care "poate sa ne coste foarte mult la nivel national si la nivel local".

"Pentru noi, activitatea CEO este viata judetului Gorj. Masurile acestea luate peste noapte au determinat oamenii sa intre in greva foamei, ne-au determinat sa fim cu totii uniti si sa nu lasam la voia intamplarii o decizie care poate sa ne coste foarte mult la nivel national si la nivel local. CEO pentru judetul Gorj inseamna 15.000 de locuri de munca in activitatea de baza, 25.000 de locuri de munca in activitatea de prestari servicii. Daca se muta sediul la Bucuresti, e o decizie proasta", a declarat Ion Calinoiu.

Printre mesajele protestatarilor s-au numarat "CEO apartine Gorjului", "Nu lasati Gorjul sa moara", "Lasati Gorjul pe harta Romaniei" si "Lasati-ne sa muncim". Totodata, protestatarii au cerut demisia ministrul Energiei, Victor Grigorescu.