Mihail si Vanda Vlasov sunt cercetati penal in acelasi dosar. Avocatul l-ar fi santajat pe presedintele CCIR

15-05-2014 15:19


Mihail Vlasov

Mihail Vlasov este urmarit penal in dosarul in care este cercetata si fiica sa Vanda Vlasov, fiind acuzat de santaj, dupa ce l-ar fi amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Vlasov i-ar fi spus acestuia "ca nu este bine ce face" si ca nu ar vrea "sa sufere si copiii altuia". Directia Nationala Anticoruptie a anuntat joi ca in dosarul in care este cercetata Vanda Vlasov, a fost inceputa urmarirea penala si fata de tatal acesteia, Mihail Vlasov, avocat in Baroul Iasi si fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), pentru infractiunea de santaj, potrivit Mediafax.

"La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un inscris olograf, l-a amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (Mihai Daraban, n.r.), prin darea in vileag a unei prezumtive fapte de coruptie ce ar fi compromitatoare pentru acesta, in scopul de a dobandi pentru sine un folos nepatrimonial, constand in evitarea tragerii la raspundere penala pentru faptele penale savarsite in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, aspecte sesizate de noua conducere a institutiei organelor de urmarire penala", se arata in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.

Procurorii spun ca, in 5 mai, presedintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vanda Vlasov, care in aceeasi zi i-a inmanat un plic "sigilat" si i-a spus ca este din partea tatalui ei. Plicul continea o scrisoare olografa scrisa si semnata de Mihail Vlasov. Presedintele interimar al CCIR a afirmat ca, dupa citirea scrisorii, s-a simtit amenintat, temandu-se ca ar putea sa pateasca ceva atat el cat si familia sa, mai ales ca la finalul scrisorii era specificat "n-as vrea sa sufere si copiii altuia", au mai scris procurorii in documentul citat.

Anterior primirii scrisorii de amenintare, presedintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de catre Mihail Vlasov, care i-ar fi spus, sub diverse forme, ca "nu este bine ce face", referindu-se la activitatea acestuia in cadrul si in exercitiul functiei pe care o detine la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"In opinia presedintelui interimar, aceste amenintari directe ar fi in legatura cu demersurile facute de forurile de conducere din CCIR, dupa demiterea din functia de presedinte a lui Vlasov Mihail, privind atragerea raspunderii penale si patrimoniale a acestuia pentru faptele comise in timpul mandatului sau", a precizat DNA.

Mihail Vlasov a fost joi la DNA pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de suspect si acuzatiile din acest dosar.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO