Migranți descoperiți într-un taxi, la granița cu Ungaria

Ultima actualizare: 02-10-2019 14:16
Politia de frontiera
Agerpres

Patru migranţi din Tunisia şi Siria au fost prinşi într-un taxi de către autorităţile de frontieră române, la graniţa cu Ungaria, ei având asupra lor documente de identitate false, pe care urmau să le folosească pentru a intra ilegal în Spaţiul Schengen.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Arad, migranţii au fost depistaţi în noaptea de marţi spre miercuri, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră. Ei se aflau într-un taxi, care a fost oprit în localitatea de frontieră Vărşand, relatează Agerpres.

„Pasagerii nu vorbeau limba română şi au prezentat la controlul specific documente având însemnele autorităţilor din Franţa. Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că trei migranţi sunt din Tunisia şi unul din Siria, având vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani”, se menționează în comunicat.

„De asemenea, documentele franceze prezentate la control nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false”, precizează comunicatul.

Cetăţenii străini au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 30 de euro. Ei ar fi urmat să le folosească la trecerea frontierei pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO