Metoda prin care românii pot lua apartamente noi cu reducere 15%. Puţini ştiu acest secret

Ultima actualizare: 22-11-2019 20:28

Peste 10.000 de apartamente și case au fost scoase la vânzare în acest sfârșit de săptămână, la un târg imobiliar din Capitală.

Mulți dezvoltatori susțin că au reduceri sau oferă cadou locuri de parcare, mobilier și chiar excursii. Însă prețul poate fi mai mic și cu 15% dacă negociați cu agenții de vânzări. Puteți plăti mai puțin dacă blocul este în construcție sau dați un avans consistent.

Într-un ansamblu rezidențial, prețurile apartamentelor în construcție sunt și cu 200 de euro pe mp mai mici decât cele finalizate.

Răzvan Ionescu, reprezentantul unui ansamblu rezidențial: „Avem două faze în construcție, care se vor livra anul viitor și peste doi ani. Variază de la 10% la 20% în funcție de timp”.

Cât cu cât te hotărăști mai repede și cumperi într-o faza mai incipientă a proiectului, în faza de prevanzare, cu atât beneficiezi de un preț mai bun.

Sunt șanse mari să obțineți o reducere suplimentară dacă aveți și un avans mai mare.

Daniel Tudor, consultant imobiliar: „Sunt cazuri în care dacă vii cu un avans de 50% primești o reducere de 5%, să spun”.

Dacă ar fi un apartament de două camere la 90.000 de euro, dacă achiți toată suma în avans la începerea proiectului, practic oferi un beneficiu dezvoltatorului, îi oferi această suma de la început, poți să ajungi să cumperi cu 80.000, poate chiar și mai puțin.

Dacă nu aveți nici timp să așteptați finalizarea unei construcții, și nici un avans consistent, puteți negocia cu dezvoltatorii alte beneficii. Mulți fac cadouri la târgurile imobiliare.

Dora Pătrașcu, organizator salon imobiliar: „Vorbim de locuri de parcare sau mobilier sau suportarea taxelor notariale, acestea sunt ofertele cu care vin de obicei expozanții la un astfel de târg”.

Ionuț Butoi, expozant: „Avem diferite discounturi care se pot materializa în cadouri de la diverși furnizori, pentru mobilier sau electrocasnice. Sumele sunt de 12.000 de lei, aproximativ 2.500 de euro pentru fiecare imobil cumpărat. ”

Nicoleta Manea, expozant: „Cine va cumpără o astfel de casă îi oferim un weekend la Londra. De asemenea mai avem două proiecte, și acolo oferim un cadou frumos, un weekend la Sinaia”.

Oricum, brokerii spun că de cele mai multe ori vânzătorii lasă din prețul anunțat inițial.

Alexandru Manea, broker imobiliar: „Până la 15%. Dacă vorbim de proprietăți până la 100.000 de euro, plaja e undeva la 8-9%, când ne referim la proprietăți de peste 200.000 de euro, ar trebui să fie între 15 și 20% marja de negociere. Trebuie să ai răbdare să negociezi acea proprietate”.

Înainte de a cumpără, este indicat să va consultați și cu un specialist, care poate spune dacă locuința ar putea avea ulterior probleme ulterior. Și neapărat să cereți actele dezvoltatorului, mai ales dacă blocul nu este ridicat.

Emil Ivănescu, Ordinul Arhitecților București: „Un certificat de urbanism nu este suficient. Certificatul de urbanism doar informează ce acte are nevoie dezvoltatorul pentru a implementa proiectul. Doar o copie sau un exemplar original al autorizației de construcție este singurul valid și îți garantează că acea construcție se va realiza. ”

Pentru a evita situațiile în care dezvoltatorul nu mai finalizează construcția, specialiștii va sfătuiesc să nu dați un avans prea mare sau să aveți clauze clare privind recuperarea lui cu dobânda.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!