Metoda ”accidentul”. Bătrân, salvat de bancomat, care l-a lăsat să retragă doar 2.000 lei

Ultima actualizare: 28-01-2019 09:55

Metoda accidentul a făcut o nouă victimă. De această dată, un bărbat de 75 de ani din judeţul Bacău a rămas fără două mii de lei după ce o femeie care s-a dat drept fiica lui i-a spus telefonic că a avut un accident şi are mare nevoie de bani.

Paguba ar fi fost mult mai mare dacă la bancomatul de unde s-a dus să scoată bani nu există limită de extragere.

Bătrânul în vârstă de 75 de ani, din Târgu Ocna a fost sunat pe telefonul fix şi o voce feminină s-a dat drept fiica lui. I-a povestit că a avut un accident şi i l-a dat la telefon pe presupusul medic care o îngrijea.

Andrei Naghi, victimă: „Fiica dumneavoastră a suferit un accident cu deplasare de disc şi trebuie dusă la Viena că altfel rămâne paralizată.”
Reporter: „V-aţi speriat?”
Victimă: „Am leşinat.”
Reporter: „Ce a cerut? Bani?”
Victimă: „A zis să îi dau 100 de milioane.”

Victima s-a dus într-un suflet să scoată bani de la bancomat. În tot acest timp a fost ţinută de vorbă la telefon, ca să nu poată suna pe altcineva. Bancomatul avea însă o limită de extragere de 2.000 de lei.

Andrei Naghi, victimă: „Când am ajuns la bancomat am zis că nu mai pot să scot. A zis să merg la Oneşti şi scoateţi de la o agenţie de acolo.”
Reporter: „Cât?”
Victimă: „Tot, scoateţi toţi."

I-a înmânat banii unui necunoscut care s-a apoi făcut nevăzut. Abia când a ajuns acasă, bătrânul şi-a sunat fiica şi a realizat că a fost păcălit.

Vecină: „Eu cred că el s-a speriat , posibil, că se poate întâmpla."

Bătrânul păgubit a cerut ajutorul poliţiştilor şi aceştia încearcă să îi identifice pe escroci.

Cătălina Creţu, IJP Bacău: „Au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de înşelăciune. Deşi în majoritatea cazurilor autorii au fost identificaţi iar faţă de aceştia s-au dispus măsuri privative de libertate încă mai sunt persoane vârstnice care mai cad pradă unor astfel de infractiuni.”

Poliţiştii le recomandă oamenilor să aibă grijă atunci când necunoscuţii îi suna şi le cer bani invocând diverse motive.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO