Mesajul MAE, după uciderea generalului iranian. "România condamnă ferm"


Ultimul update: Sambata 04 Ianuarie 2020 18:23
Data publicarii: Sambata 04 Ianuarie 2020 18:19
Categorie: Stiri actuale
Qassem Soleimani, ucis într-un raid aerian ordonat de Trump - 2

România este profund îngrijorată de evoluţiile recente din Orientul Mijlociu, Detensionarea este esenţială pentru a evita deteriorarea suplimentară a situaţiei de securitate, transmite MAE.

”România este profund îngrijorată de evoluţiile recente din Orientul Mijlociu după atacul asupra Ambasadei SUA în Irak - pe care România îl condamnă ferm - şi după măsurile de protecţie preventive luate în consecinţă de SUA. Detensionarea este esenţială pentru a evita deteriorarea suplimentară a situaţiei de securitate”, afirmă MAE într-o postare pe Twitter.

Tensiunile în regiune au crescut după atacuri ale manifestanţilor irakieni asupra ambasadei SUA la Bagdad şi după ce şeful Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei, însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului, şi Abou Mehdi al-Mouhandis, omul Iranului în Irak, au fost ucişi în urma atacurilor aeriene americane asupra Aeroportului Internaţional din Bagdad, la ordinul lui Donald Trump.

Citat vineri seară de site-ul televiziunii de stat iraniene, contraamiralul Ali Fadavi, comandantul-şef adjunct al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a afirmat că Washingtonul i-a transmis "dacă vreţi să vă răzbunaţi, răzbunaţi-vă proporţional cu ce am făcut noi".

Americanii nu sunt în poziţia de a "decide" răspunsul Iranului şi "trebuie să se aştepte la o răzbunare dură. Această răzbunare nu se limitează la Iran", a spus el, asigurând că aliaţii Iranului din Orientul Mijlociu sunt "pregătiţi să concretizeze această răzbunare".

Sursa: News.ro

Iranul susţine că a primit un mesaj
Secretarul general al ONU avertizează Turcia împotriva trimiterii de trupe în Libia
Statele Unite trimit mii de militari în Golf, după ce Iranul a ameninţat cu
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33