Mesajul Gabrielei Firea pentru șoferii blocați în trafic de ploaie: ”Nu ironizați autorităţile. Căutăm soluții”

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20

Traficul infernal din Bucureşti a încremenit marți din cauza ploii. S-a circulat îngrozitor prin Capitală, pentru că foarte mulţi au ales maşinile personale, în defavoarea transportului în comun.

Este de înţeles, din moment ce autobuzele şi troleibuzele sunt murdare, aglomerate şi nu vin niciodată la timp. Din primărie, Gabriela Firea le-a transmis şoferilor să nu mai ironizeze autorităţile, pentru că acestea sunt în căutarea unei soluţii.

Simfonia claxoanelor a fost asurzitoare. Pentru că a plouat în Bucureşti, oraşul s-a transformat într-o uriaşă parcare. Oamenii şi-au luat maşinile, au renunţat la transportul în comun, iar un drum care putea fi făcut în zece minute a devenit un drum de 45 de minute sau chiar o ora.

Deşi a ajuns cu o întârziere de 20 de minute la o conferinţă dedicată dezvoltării urbane, Gabriela Firea a cerut să nu se mai facă glume pe seama primăriei şi a traficului.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: "Nu trebuie să ironizăm autorităţile sau că este un cancan traficul din Capitală, pentru că noi căutăm şi încercăm să găsim cele mai bune metode de decongestionare a traficului din Capitală. Se va ajunge la o taxa de centru. Avem prea multe rable în Bucureşti."

Primăriţa precizează însă că nu va introduce taxa de centru până când nu va cumpără 600 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie şi, foarte important, va face parcări. Problema este că licitaţiile sunt blocate ori banii nu pot fi alocaţi din cauza birocraţiei. Aşa că şoferii fac haz de necaz.

"Nemaipomenit de bine, vă zic de acum, ironic vorbind... Eu nu o ironizez pe doamna primar. Ideea este că traficul este dezastru pe oriunde te-ai duce", spune un șofer.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a anunţat că taxa de parcare la suprafaţă ar trebui majorată, pentru că în felul acesta şoferii să îşi lase maşinile în subteran.

În plus, autogările din oraş urmează să fie mutate la periferie, pentru că autobuzele să nu mai blocheze circulaţia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO