Ies la iveală detalii revoltătoare în scandalul dintre fostă şefă a companiei Tarom şi ministrul demis al Transporturilor.

Mădălina Mezei a dezvăluit presei că Răzvan Cuc i-ar fi cerut să invoce probleme tehnice şi să ţină la sol mai multe aeronave, astfel încât 5 parlamentari ai opoziţiei să nu mai ajungă în Bucureşti în ziua moţiunii de cenzură.

Mai mult decât atât, conform unor mesaje care au intrat în posesia Ştirilor Pro TV, ministrul Cuc ar fi sunat inclusiv la SRI, pentru a se asigura că nimeni nu va interveni, iar aparatele de zbor nu vor pleca în cursă. Răzvan Cuc neagă întreaga poveste.

Fosta şefă Tarom povesteşte că a avut o primă discuţie cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc în biroul acestuia, marţi, 8 octombrie, cu două zile înainte de moţiune.

Mădălina Mezei, fosta directoare Tarom: "Ar fi trebuit să fie oprite la sol anumite aeronave ca să împiedice parlamentarii să vină joi să voteze moţiunea de cenzură.
Reporter: Domnul ministru Cuc v-a spus asta expres?
Mădălina Mezei, fosta directoare Tarom: Da.
Reporter: V-a spus asta cu martori?
Mădălina Mezei, fosta directoare Tarom: Nu, eram doar eu singură în birou la dumnealui. O solicitare iraţională, nu aveam cum să o duc la îndeplinire. Piloţii Tarom sunt curajoşi şi liberi, nu pot fi îngrădiţi de niciun interes obscur."

A doua zi, directoarea Tarom l-ar fi informat pe ministrul Transporturilor că nu poate da curs solicitării. Seara, pe 9 octombrie, în jurul orei 22, Răzvan Cuc ar fi mers acasă la Mădălina Mezei pentru a discuta încă o dată despre reţinerea avioanelor la sol.

Mădălina Mezei, fosta directoare Tarom: "L-am chemat pe domnul ministru Cuc să-i spun că aşa ceva nu este posibil şi că am luat toate măsurile pentru a împiedica întârzierea zborurilor. Aşa ceva mi se pare peste limita legalului. Cred că a fost o exaltare, o panică, o dorinţă a dumnealui de a face nişte demersuri în sensul blocării moţiunii."

Într-un schimb de mesaje purtat în 10 octombrie la 00:40 dimineaţa, ministrul Cuc se arăta deranjat că povestea reţinerii avioanelor la sol ar fi ajuns la Serviciul Român de Informaţii, iar cineva ar fi contactat-o pe şefa Tarom.

"Vă rog să îmi spuneţi numele doamnei care v-a apelat ca să pot informa mai departe în cadrul instituţiei dânsei și numărul de telefon de pe care v-a apelat. Un print screen ar fi cel mai potrivit. M-au anunţat cei de acolo ca ei nu au autorizat un asemenea telefon. Aștept numărul acum pentru că așa ceva este de neconceput ca un serviciu de informații să pună presiune pe șefii companiilor de stat care vor să își facă treaba”, îi scria Răzvan Cuc Mădălinei Mezei.

Următoarele mesaje i le-a transmis câteva ore mai târziu, la 9 dimineaţa, în ziua moţiunii. Se interesa de parlamentarii opoziţiei.

(Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor)
"Mai uitaţi-vă pe Satu Mare
Dacă a plecat vreunul"

(Mădălina Mezei, directorul Tarom)
"Bună dimineața
Da 1"

(Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor)
"Cine?"

(Mădălina Mezei, directorul Tarom)
"Petretchi"

(Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor)
"Ok
Aștept numele
Celei care v-a sunat
Sau după veniți să îmi spuneți"

(Mădălina Mezei, directorul Tarom)
"Mă chemați Dvs?"