Mesaj RO-Alert în zonele vizate de cod roşu. Meteorologii anunţă rafale de vânt ce vor depăşi 140 km pe oră

muntemunte

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din zonele vizate de cod roşu de intensificări ale vântului au transmis, luni, mesaje de avertizare pentru populaţie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod roşu de vânt puternic, valabil din data de 28 martie, ora 02.00, până în 28 martie, ora 14.00. Rafalele vor depăşi 140 km pe oră.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.800 de metri, în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări ale vântului în perioada 28 martie, ora 02.00 - 28 martie, ora 14.00, fiind emis cod roşu. Rafalele vor depăşi 140 km/oră.

La nivelul judeţului Sibiu sunt vizate 22 de localităţi: Arpaşu de Jos, Cârţişoara, Cârţa, Porumbacu de Jos, Avrig, Racoviţa, Turnu Roşu, Tălmaciu, Boiţa, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Răşinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului, Sibiu.

Luni, la ora 18.00 a fost emis un mesaj RO-Alert, referitor la codul roşu de vant puternic în zona de munte la altitudine de peste 1800 m, în judeţele Sibiu şi Vâlcea.

Pompierii recomandă evitarea deplasărilor la munte pe durata avertizării meteorologice. De asemenea, dacă vântul este puternic, întreruperea oricărei activităţi desfăşurată în aer liber şi adăpostirea în imobile sau spaţii închise, care să asigure protecţia;

Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte, iar dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepărtaţi, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere şi să rămâneţi în interiorul acestuia, purtând centura de siguranţă.

 

Citește și...
Când intră banii pe cardurile pentru alimente și mese calde. O nouă tranșă din ajutorul guvernamental
Când intră banii pe cardurile pentru alimente și mese calde. O nouă tranșă din ajutorul guvernamental

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, pe 15 iunie. Sunt peste 2,4 milioane de oameni beneficiari ai ajutorului guvernamental.

O altfel de zi a copilului. Refugiați în România, micuții ucraineni au o singură dorință:
O altfel de zi a copilului. Refugiați în România, micuții ucraineni au o singură dorință: "Să fiu sănătos și în viață"

Să fie pace! Asta își doresc de ziua lor copiii ucraineni refugiați la Iași de când a început războiul în țara lor. De 1 iunie, municipalitatea a organizat un spectacol pentru sute de copii, iar sărbătoriții au primit în dar jocuri, haine și dulciuri.

E oficial. Ordonanța care mărește salariile profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial
E oficial. Ordonanța care mărește salariile profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial

Majorările anunțate de Guvern au fost oficializate prin publicarea lor în Monitorul Oficial. Puteți citi documentul AICI

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius:
Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius: "Să fim clari în această privinţă"

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie, de la Vilnius, a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.