Medicul Dan Gabriel Mogoş, fost director DSP Dolj, a decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Ultima actualizare: 30-10-2020 15:55
Dan Gabriel Mogoş
gds.ro

Medicul chirurg Dan Gabriel Mogoş, profesor la Facultatea de Medicină din Craiova, a decedat, vineri, la vârsta de 72 de ani, după ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

El se afla de câteva săptămâni internat într-un spital din București, potrivit Agerpres. 

Dan Gabriel Mogoş a ocupat funcția de director al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj în perioada 2005-2008.

Anunţul decesului a fost făcut pe Facebook de unul dintre fiii săi, dr. Gabriel Mogoş. "Cu profundă durere în suflet şi regret, vă anunţăm că cel care a fost un soţ şi tată minunat, chirurg desăvârşit, profesor universitar şi înainte de toate un mare om, tratează de astăzi sufletele în ceruri alături de bunul Dumnezeu! Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris dr. Gabriel Mogoş.

Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti (1972), Dan Gabriel Mogoş a lucrat, în perioada 1972-1977, ca medic intern clinic şi medic secundar chirurgie generală la mai multe spitale din Bucureşti - Spitalul de Urgenţă, "Cantacuzino", Panduri, Colţea, Fundeni, din 1978 până în 1991 a fost medic principal chirurgie generală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, iar din 1991 - medic primar la Spitalul CF Craiova. Din anul 2000 a fost profesor universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, disciplina de patologie chirurgicală, catedra de chirurgie. A publicat peste 20 de cărţi şi 120 de articole de specialitate, în calitate de autor sau coautor. A fost şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Clinic CF Craiova (1991 - 2000), membru în Consiliul profesoral al Facultăţii de Medicină Generală, membru în colectivul de redacţie al revistei Chirurgia (Bucureşti), preşedintele Societăţii de Chirurgie filiala Oltenia, director general al Spitalului Universitar CF Craiova, secretar al Societăţii Române de Chirurgie, membru în Consiliul Consultativ Profesional al Centrului Naţional de Perfecţionare Postuniversitară a Medicilor, Farmaciştilor, altui personal cu studii superioare şi Asistenţilor medicali.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO