Medic din Timișoara, acuzat că și-a bătut fiul. Băiatul a ajuns la spital plin de vânătăi


Ultimul update: Marti 12 Noiembrie 2019 17:37
Data publicarii: Marti 12 Noiembrie 2019 16:47
Categorie: Stiri actuale

Acuzaţii grave îi sunt aduse unui medic chirurg din Timişoara, după ce fiul lui, în vârstă de 13 ani, a ajuns la spital cu vânătăi la ochi şi lovituri pe corp.

Doctorul este acuzat că l-ar fi lovit pe adolescent, iar băiatul i-a trimis mesaje disperate mamei, prin care cerea ajutor. Femeia a alertat autorităţile, iar poliţiştii au emis un ordin de protecție provizoriu, până la finalizarea anchetei.

Părinţii adolescentului sunt divorţaţi de mai mulţi ani, iar el a rămas în ţară, în grija tatălui. În seara respectivă, i-a trimis mamei, stabilită în străinătate, mesaje pe ascuns. Îi spunea să cheme poliţia pentru că tatăl este agresiv. Alertaţi de femeie, o echipă a direcţiei pentru protecţia copilului a mers la adresa indicată.

Carolina Fodor, mama copilului: "Copilul meu a fost agresat de tatăl lui, bătut destul de crunt după părerea mea. Copilul a reuşit să ne anunţe, eu îl sunasem pe copil, dar tatăl nu mi-a permis să vorbesc cu el şi, din fericire, i-am dat eu copilului un telefon, de care tatăl nu ştia şi aşa a avut copilul să îmi ceară ajutorul şi să îmi trimită mesaje, că îl doare, că se simte rău."

Băiatul a fost dus urgent la spital, unde a rămas internat timp de trei zile.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiş: "Din păcate este un caz dureros, colegii din cadrul serviciului de urgenţă de prevenţie şi intervenţie în regim de urgenţă acţionând imediat contactați şi sesizaţi cu privire la acest caz de către mama copilului. Copilul este este în prezent la mamă, a fost demarată o anchetă şi în cadrul DGASPC Timiş, iar copilului i se va propune includerea într-un program de consiliere psihologică, foarte necesară dealtfel în acestă situaţie."

Nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre violența medicului. În 2013, el a primit o condamnare la închisoare cu suspendare, după ce a bătut-o pe mama băiatului.

Adrian Sperneac, avocatul mamei copilului: "Minorul este acum în grija mamei, beneficiează de acest ordin de restricție. Tatăl este condamnat tot pentru violenţă, asupra mamei copilului. Cert este că avem de a face cu o persoană foarte sus pusă în sociatatea românească, el este medic."

Contactat telefonic, medicul a admis că i-a dat o palmă băiatului, pentru că l-ar fi prins în timp ce consuma substanţe interzise. Spune că regretă ce s-a întâmplat, însă acum nu mai are voie să se apropie de copil.

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiş: "Poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal de rele tratamente asupra minorului."

Numai în acest an, în judeţul Timiş au fost înregistrate 644 de cazuri de abuzuri asupra minorilor. Câteva zeci dintre acestea implica şi abuz fizic.

Copil de 11 ani, bătut cu un cablu metalic de unchiul său pentru 200 de lei
Un copil de 13 ani a murit după ce a fost bătut de colegi la școală
Un copil de 8 ani și-a luat viața pentru a opri abuzurile părinților. Ce spun martorii
VIDEO PROTVPLUS.RO