Maxime de 23 de grade si vreme frumoasa in toata tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astazi ne aduce vreme frumoasa si calda. Pe inserat, in nord-vest e posibil sa ploua slab, iar maximele termice ajung in intervalul 11...23 de grade.

In Dobrogea si in Baragan vom avea atmosfera insorita, vant cel mult moderat si temperaturi in crestere usoara fata de ieri. In Delta valorile termice vor fi mai modeste decat in celelalte regiuni. Peste noapte norii se inmultesc si e posibil sa cada cativa stropi.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei urmeaza o zi foarte placuta, cu mult soare si pana la 18 grade in termometre. In cursul noptii apar unele innorari si conditii de ploaie slaba.

Vreme frumoasa asteptam si in jumatatea nordica a Moldovei. Norii vor fi rari pe timpul zilei, dar se vor inmulti dupa lasarea noptii, cand e posibil sa picure trecator. Temperaturile mai castiga un grad, doua fata de ziua trecuta.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, spre seara norii se inmultesc si pot lasa cativa stropi de ploaie. Pana atunci vom avea timp frumos si maxime in jurul valorii de 17 grade.

Citește și
Vremea, vineri, 28 martie
Ploile cuprind vineri cea mai mare parte a tarii. Prognoza meteo pana luni
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In vestul tarii se anunta conditii meteo excelente: soare, cativa nori inofensivi si vant domol. La amiaza se vor inregistra 18...19 grade- valori mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului.

Si centrul Romaniei va avea o zi foarte frumoasa, cu temperaturi cat se poate de placute. Vantul sufla mai tare doar pe crestele Carpatilor; la noapte apar ceva conditii de ploaie, iar in zona depresionara e posibil sa se formeze bruma.

In sud-vestul tarii urmeaza o zi superba. Norii vor fi rari, vantul destul de cuminte, iar ploile nu au sanse sa apara. Va fi mai cald decat in mod obisnuit la sfarsit de martie: maximele vor ajunge la 23 de grade Celsius in vestul Olteniei.

Vreme frumoasa si temperaturi ridicate vom avea si in regiunile sudice. Ploile lipsesc din prognoza; vantul nu prea isi face simtita prezenta, iar maximele urca pana la 19...20 de grade.

In Bucuresti gasim atmosfera insorita si usor mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Vantul sufla cel mult moderat; maxima prognozata este de 20 de grade. Noaptea se anunta putin mai calda decat ultima, cu o minima in jur de 6 grade. Tendinta pesiunii atmosferice este de scadere.

Vreme placuta se anunta si la munte. Apar ceva conditii de ploaie slaba, ziua in Muntii Apuseni si in nordul Orientalilor, iar seara si noaptea in Muntii Banatului si in Meridionali. Vantul are unele porniri pe creste, iar maximele din statiuni se mentin la valori ridicate pentru aceasta perioada.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

MARTI - Vremea se va mentine calda in cea mai mare parte a tarii, exceptand estul Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru aceasta data. In regiunile estice innorarile vor fi temporare si local va ploua slab. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar conditii de ploaie vor fi in a doua parte a intervalului in Maramures si in estul Transilvaniei.

In zona Carpatilor Orientali, iar noaptea izolat si in Moldova, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 grade in nordul Moldovei si in jur de 22 de grade in vestul si in sudul Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 9 grade.

MIERCURI - Vremea se va raci in toate regiunile, dar mai ales in cele din jumatatea de est a teritoriului, unde valorile termice vor ajunge sa se situeze sub mediile multianuale specifice acestei perioade, in timp ce in rest vremea se va mentine normala din punct de vedere termic si chiar calda in partea de vest. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori de la 5 grade in Moldova, pana la 20 de grade in Banat si in dealurile Crisanei, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 7 grade, usor mai coborate in estul Transilvaniei, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest. Cerul va prezenta innorari in sud si sud-est, iar ziua si in centru si nord-est, unde pe arii restranse va ploua slab.

JOI - Desi valorile termice vor fi in crestere usoara fata de ziua anterioara, in regiunile extracarpatice acestea se vor mentine mai coborate decat mediile multianuale specifice acestei perioade, in timp ce in restul teritoriului vor caracteriza in general o vreme calda. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse se vor semnala ploi slabe - ziua mai ales in regiunile sudice, iar seara si noaptea in cele nordice. Trecator si izolat la munte se vor semnala precipitatii mixte.

Temperaturile maxime se vor situa intre 8 grade pe litoral si in Moldova si 21 de grade in Dealurile de Vest, iar cele minime intre 1 si 8 grade, mai scazute in depresiuni spre -3 grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Maxime de 21 de grade si cer senin in toata tara. Prognoza meteo pana marti
Maxime de 21 de grade si cer senin in toata tara. Prognoza meteo pana marti

Astazi vremea se indreapta si soarele se arata peste tot. Doar in sud-vestul tarii si la munte mai pot veni cativa stropi de ploaie, iar maximele termice se vor situa intre 8 si 21 de grade Celsius.

Ploile cuprind vineri cea mai mare parte a tarii. Prognoza meteo pana luni
Ploile cuprind vineri cea mai mare parte a tarii. Prognoza meteo pana luni

Ziua de vineri aduce innorari accentuate si ploi in Oltenia, local in Banat, Muntenia si Dobrogea si, pe spatii mai restranse, in Moldova. Doar nord-vestul va sta ceva mai bine: pe aici conditiile de ploaie vor fi reduse si se va arata si soarele.

Soare si temperaturi de 19 grade. Zonele in care vor fi averse insotite de descarcari electrice
Soare si temperaturi de 19 grade. Zonele in care vor fi averse insotite de descarcari electrice

Joi, temperaturile cresc usor si vremea devine mai calda decat ar fi normal in acest moment al anului. Norii vor fi numerosi in cea mai mare parte a tarii si vor veni averse izolate mai ales in nord-est si in sud-vest.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.