Măsuri de dezinfecţie în sectorul 1. Locuitorii, sfătuiţi să nu deschidă geamurile

Dată publicare: 20-03-2020 12:11
Dată actualizare: 20-03-2020 12:41
Sursa: Agerpres, Stirile Pro Tv, Fanpage.it


Operatiune de dezinfectare, pentru a preveni raspandirea virusului SARS-CoV-2, in Bucuresti,

Primăria Sectorului 1 al Capitalei va pulveriza, de astăzi, pe domeniul public, un virucid cu eficienţă dovedită în combaterea coronaviruşilor

Locuitorii sunt sfătuiți să stea în casă, cu ferestrele închise, pentru a evita orice disconfort.

"Primăria Sectorului 1 continuă să adopte măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului în această zonă administrativă. Astfel, începând de astăzi, ora 12.00, Primăria Sectorului 1 va pulveriza pe domeniul public un virucid cu eficienţă dovedită în combaterea coronaviruşilor", a informat, vineri, Primăria Sectorului 1, într-un comunicat citat de Agerpres.

 

Poluarea accelerează răspândirea Covid-19


Măsura vine ca urmare a ultimelor vești privind răspândirea Covid-19. ″Coronavirusul poate rezista câteva zile agăţat în particulele de praf din atmosferă, în special, în locurile poluate″, este avertismentul specialiştilor, care vorbesc despre importanţa dezinfectării străzilor, trotuarelor, şi parcurilor.
 

Deja, în multe oraşe de la noi se întâmplă asta . Angajaţii primăriilor, curăță inclusiv pieţele şi toalete publice.
Sunt mii de oameni, care poartă combinezoane de protecţie. Vom vedea astfel de scene timp de o lună, ne anunţă responsabilii.
 

Bulevarde, străzi laterale, trotuare, parcuri, intrări în pieţe sau instituţii publice, toate sunt în aceste zile curăţate cu substanţe pe bază de clor. Oamenii mătură carosabilul, iar în urma lor vin auto-cisternele care îl spală cu dezinfectant.


Medicii vorbesc despre necesitatea acestor operaţiuni, după ce experţii chinezi au descoperit că virusul poate supravieţui câteva zile agăţat în pulberile de praf.

Coronavirusul s-a răspândit rapid în cea mai poluată regiune a Italiei


Oamenii de știință din Italia au ajuns la aceeași concluzie. ”Poluarea a dus la răspândirea accelerată a Covid-19”, susține Societatea italiană de medicină ambientală. De vină sunt mai ales particulele fine PM10 și PM2,5. Cele mai numeroase cazuri de coronavirus din Italia au apărut în zona de nord, unde se înregistrează și gradul cel mai ridicat de poluare.
 

 

Sursa: Agerpres, Stirile Pro Tv, Fanpage.it


VIDEO PROTVPLUS.RO