"Marsul Diversitatii" si "Marsul Normalitatii" in Capitala. "Un, doi, trei, homofobii jos cu ei" vs. "Romania nu e Sodoma"

Ultimul update: Marti 23 Mai 2017 00:28
Data publicarii: Sambata 20 Mai 2017 07:38
Categorie: Actualitate

Reprezentantii comunitatii gay din Romania, dar si cei care au vrut sa arate ca le sunt alaturi, au strabatut centrul Bucurestiului in Marsul Diversitatii, menit sa ii convinga pe ceilalti sa ii accepte indiferent de orientarea sexuala.

 

Acestia militeaza si pentru dreptul lor la casatorie si pentru ideea ca familia nu inseamna obligatoriu un cuplu format dintre un barbat si o femeie. Ploaia de sambata dupa-amiaza a facut ca numarul manifestantilor sa fie mai mic decat in anii anteriori. Printre participanti s-a aflat, insa, si ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, un sustinator al minoritatilor sexuale.

In ciuda vremii mohorate, marsul diversitatii a fost unul plin de veselie, culoare si incredere, la fel ca in fiecare an. Participantii, simpatizanti sau membri al comunitatii gay, au ocupat Bulevardul Kiseleff din Capitala si s-au manifestat pasnic, fiind dotati doar cu umbrele si steaguri cu curcubeul, simbolul lor, imbracati in haine colorate si purtand pancarte care indemnau la iubire si acceptare. Alaturi de manifestanti s-a aflat si ambasadorul SUA, Hans Klemm.

In multime au fost prezentii reprezentantii mai multor ambasade, care au vrut sa transmita un mesaj de sustinere si sa ii indemne pe romani sa accepte ceea ce alte tari au facut deja de ani buni.

Participantii au plecat, pe ploaie, de la Arcul de Triumf spre Piata Victoriei.

Ei au venit cu pancarte pe care era scris "Stat laic", "Dragostea si respectul definesc familia" si "Drepturile omului pentru toti". In timpul marsului ei au scandat "Tinem separat biserica de stat" si "Un, doi, trei, homofobii jos cu ei".

Marsul Normalitatii

Tot in Bucuresti, dar la orele pranzului, peste o suta de persoane au participat la "Marsul normalitatii", care militeaza pentru familia traditionala. Sustinatorii sunt suparati pe parlamentari, pe care ii acuza ca tergiverseaza organizarea referendumului pentru schimbarea Constitutiei, in care sa fie trecut faptul ca familia este uniunea dintre un barbat si o femeie. Peste 3 milioane de romani au semnat anul trecut o initiativa cetateneasca in acest sens.

Inainte sa plece in mars, cei adunati in Piata Victoriei - sustinatori ai familiei traditionale - au rostit rugaciunea "Tatal Nostru".

Participantii la mars au scandat "Romania nu-i Sodoma" si "Salvam, salvăm familia normala". Alte scandari sunt "Legea divina, familia crestina", "Romania, tară ortodoxt", "Bucurestiul nu-i Sodoma".

Au fost peste o suta de persoane care au plecat din Piata Victoriei, prin Centrul Capitalei, in mars si s-au indreaptat spre Dealul Mitropoliei. Prin "Marsul Normalitatii", participantii vor ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei in sensul definirii familiei ca fiind intemeiata dintre un barbat si o femeie si nu intre soti cum este in prezent, sa fie organizat cat mai curand.

Romania este una dintre putinele tari din Uniunea Europeana, alaturi de Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia si Slovacia, care nu recunoaste casatoria intre persoanele de acelasi sex.

CEDO a decis in Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ca toate persoanele, indiferent de orientarea sexuala, au dreptul la o forma de uniune, fie casatorie, fie parteneriat civil. Cu alte cuvinte, CEDO spune ca interzicerea uniunilor intre persoanele de acealsi sex reprezinta o incalcare a drepturilor omului.

Novaya Gazeta: Politia cecena ar fi arestat peste 100 de homosexuali. Autoritati:
Novaya Gazeta: Politia cecena ar fi arestat peste 100 de homosexuali. Autoritati: "Este o gluma de 1 aprilie"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Protest 24 februarie
Protest anunțat pentru duminică în București și în alte orașe: „Abrogați și apoi plecați”
Un recidivist a fost prins după ce a violat 2 tinere în decurs de câteva ore, în București
Asasinatul din Vrancea se complică. Ce povestesc martorii, care i-ar fi văzut pe suspecți
România sub ger și viscol: acoperișul unui bloc a fost smuls și aruncat peste mașini
Accident în București: trei persoane au fost lovite de o mașină, pe trotuar
Reacție PRO TV: canalele PRO TV ar putea să nu mai fie disponibile în rețelele Telekom și NextGen
incendiu buzau carbonizata
Moarte suspectă la Buzău. Ce au găsit polițiștii în apartamentul Valentinei, ars complet
Reacția familiei româncei abandonate la morgă, în Italia. Unde va fi înmormântată Viorica
Bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut din nou
Mesajul filosofului Mihai Şora despre protestele împotriva OUG pe legile justiţiei
Doi sirieni au intrat în România pe un cauciuc de tractor. Sperau să ajungă în Germania
Tânăr prins cu un pistol ascuns în pantaloni. Detaliul care l-a dat de gol