Maria Marinescu ar putea fi cercetata la Paris. Detalii din cele 7 ore petrecute la audieri miercuri

Ultima actualizare: 24-11-2013 01:49

Creatoarea de moda Maria Marinescu a rasuflat usurata miercuri seara tarziu, cand a fost lasata sa plece acasa de la sediul DIICOT.

Si-a petrecut toata ziua la discutii cu anchetatorii francezi, cei care continua cercetarile in dosarul in care Frank Colin, sotul sau, este arestat pentru trafic de droguri.

Deocamdata, Maria Marinescu este martor in dosar, insa emotiile nu au trecut de tot.

Nu este exclus ca procurorul francez sa ceara emiterea in Franta a unui mandat de arestare european pe numele ei, pentru a fi cercetata la Paris.

Dupa 7 ore de audieri Maria Marinescu a parasit sediul DIICOT. Vizibil obosita si fara sa faca vreun comentariu s-a urcat in masina care o astepta si a plecat acasa.

Si apropiatul Mariei Marinescu, patronul unei agentii de turism, a fost lasat sa in pace dupa ce a raspuns intrebarilor anchetatorilor francezi.

Pentru creatoarea de moda se incheiase o zi grea care a inceput la ora 6 dimineata cand s-a trezit la usa cu procurori DIICOT, un judecator si cu mai multi ofiteri francezi.

Un judecator francez a coordonat perchezitiile care s-au desfasurat ieri in apartamentul Mariei Marinescu din acest cartier de lux. Procurorii francezi spun ca au gasit documente financiar contabile relevante pentru ancheta lor.

Este vorba despre acte care confirma efectuarea unor plati, dar si incasarea unor sume de bani despre care se banuieste ca ar avea legatura cu traficul de droguri, activitate care ar fi fost coordonata de Frank Colin, sotul Mariei Marinescu.

Anchetatorii cautau documente care sa justifice cumva banii pe care ii castiga Frank Colin in conditiile in care in Romania afacerile sale erau la pamant. Francezul avea mai multe firme pe numele lui insa toate cu profit 0 ori care au intrat in faliment si apoi au fost radiate.

In acest moment creatoarea de moda Maria Marinescu are oficial calitatea de martor in dosar, insa acum judecatorul francez evalueaza implicarea ei in aceasta poveste si urmeaza sa decida daca o pune sau nu sub acuzare pentru complicitate la trafic de droguri.

Frank Colin a fost arestat in luna martie anul acesta, cand pe aeroportul din Punta Cana, Republica Dominica au fost gasite 700 de kilograme de cocaina la bordul unui avion privat.

Drogurile erau ascunse in mai multe valize si trebuiau sa ajunga pe Coasta de Azur.

Intregul echipaj a fost arestat si au planat suspiciuni si asupra unui important om de afaceri din Franta - Allain Afflelou, proprietarul avionului.

Acest transport, spun francezii, ar fi fost coordonat de Frank Colin.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO