Mâncare cu mucegai pentru persoanele aflate în carantină la Piatra Neamț

Dată publicare: 13-03-2020 14:28
Dată actualizare: 13-03-2020 14:33


Mâncare mucegăită pentru pacienții aflați în carantină la Piatra Neamț

Mai multe persoane care au fost băgate în carantină, miercuri seara, 11 martie, la unul din centrele special amenajate pentru astfel de situaţii, din Piatra-Neamţ, au reclamat că au fost întâmpinate, de autorităţi, cu mâncare mucegăită.

Oamenii revoltaţi au postat imediat imagininile pe reţele de socializare, în care se poate vedea mucegaiul de două degete descoperit într-un borcan cu compot, scrie Realitatea Media.

Tot din rândul celor aflaţi în carantină au reclamat că au primit alimente neperisabile, însă fără să ţină cont şi de nevoile unor copii, cu vârste cuprinse între nouă luni şi 9 ani.

„Cum să dai margarină la copii? Sunt mame cu copii de 9 luni, poate şi alăptează; si ei le dau parizer, margarină, eugenii şi lapte, toate niste produse ieftine, de proastă calitate! Măcar de ar fi pus câte un om care să facă liste de cumpărături individuale, ca la puşcărie, şi tot era mai bine!“, a comentat una dintre persoanele nemulţumite de alimentele primite în carantină.

În urma reclamaţiilor, prefectul George Lazăr a mers, joi, 12 martie, la respectivul centru de carantină pentru a face verificări şi s-a convins că imaginile cu mâncarea alterată sunt adevărate.

Cu toate acestea, oficialul a ţinut să precizeze că alimentele date persoanelor aflate în carantină erau în termenul de valabilitate.

„Am discutat cu domnul primar Dragoş Chitic şi cu cei de la Primăria Piatra-Neamţ, am primit asigurări că, de-acum, sistemul de alimentare către persoanele carantinate se face în sistem catering.
Am şi eu poze cu mâncarea care a fost dusă acolo, dar toată mâncarea este în termen de garanţie. A fost o singură problemă, la un singur borcan. Nu cred că au ştiut cei de la Primărie despre acest lucru, pentru că acel borcan era în garanţie.
Toată mâncarea care a fost dusă a fost în garanţie. La ora 13.00 (12 martie – n.red.) a fost dusă mâncare caldă, în sistem catering“, a declarat prefectul.

După incidentul amintit, Direcţia de Asistenţă Socială a remis un comunicat în care a enumerat alimentele distribuite persoanelor din carantină, după care a subliniat faptul că, începând cu masa de prânz, din 12 martie, a fost contractată o firmă de catering, care va livra persoanelor aflate în carantină, zilnic, trei mese calde.

Reamintim că primăriile sunt obligate să asigure hrana, atât în cazul autoizolaţilor la domiciliu, cât şi în cel al persoanelor aflate în carantină, în centrele speciale.

Sursa: StirilePROTV