Managerul Spitalului de Boli Infectioase, profesor la UMF Iasi, a fost retinut pentru luare de mita

31-01-2015 10:11

Managerul Spitalului de Boli Infectioase, profesor...
Un profesor din cadrul UMF Iasi, Dumitru Paduraru,...

Profesorul Carmen Dorobat, din cadrul UMF Iasi, manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, a fost retinuta, in noaptea de vineri spre sambata, de DNA, pentru luare de mita.

Ea este acuzata ca ar fi luat bani de la studenti pentru promovarea examenelor, vineri seara fiind audiat si sotul sau.

Carmen Dorobat a fost audiata timp de cateva ore de catre procurorii anticoruptie la sediul DNA Iasi, dupa ce, in cursul zilei, au fost facute perchezitii si la domiciliul acesteia. Tot in cursul serii de vineri, procurorii l-au audiat si pe sotul acesteia, medicul Gheorghe Dorobat, seful sectiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, la randul sau profesor la UMF Iasi, fara a fi luata vreo masura judiciara impotriva acestuia.

In noaptea de vineri spre sambata, procurorii au emis pe numele mediculului Carmen Dorobat un mandat de retinere pentru 24 de ore, ea urmand a fi prezentata sambata in fata judecatorilor, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Un alt cunoscut profesor din cadrul UMF Iasi, Dumitru Paduraru, titular al disciplinei Anatomie in cadrul UMF a fost retinut, tot vineri seara, de catre procurorii DNA Iasi, pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj. Surse judiciare au afirmat ca cei doi profesori ar fi luat diverse sume de bani de la studenti, pentru a-i ajuta sa promoveze examenele. Aceleasi surse au precizat ca, in cursul zilei de vineri, au fost ridicate mai multe sume de bani, iar 2.000 de euro au fost gasiti in carnetele de student.

Carmen Dorobat, in varsta de 55 de ani, este doctor in stiinte medicale si profesor la UMF Iasi din anul 2004, ea predand disciplina Boli Infectioase. Dorobat este membra in mai multe asociatii medicale internationale, fiind autoare a mai multor lucrari stiintifice. Tot din anul 2004, este managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Si seful sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a fost ridicat, vineri seara, de procurori DNA din spital. Reputatul anestezist, Gheorghe Dorobat, sotul lui Carmen Dorobat, este suspectat de luare de mita, dupa ce se pare ca ar fi primit bani de la un grup de studenti straini.

Surse juridice vorbesc despre faptul ca cei doi ar fi cercetati in acelasi dosar.

Potrivit declaratiei de avere, sotii Dorobat au obtinut in anul 2013 venituri de 306.500 lei.

Este pentru a doua oara in acest an cand un medic de la Spitalul de Neurochirigie este implicat intr-un scandal.


VIDEO PROTVPLUS.RO