Mama unei fete în clasa a opta de la o școală generală din Galați, susține că, de aproape trei ani copila ei este jignită, amenințată și chiar bătută de două colege de clasă care sunt verișoare.

Autoritățile din învățământ au fost sesizate de mai multe ori, la fel și poliția, însă elevele, ajutate doar cu sfaturi, ar fi continuat să o agreseze. Totul a culminat zilele trecute când o altă colegă le-ar fi auzit pe cele două verișoare cum plănuiesc să îi facă rău.

Mama fetei de 14 ani spune că divergențele cu cele două verișoare ar fi apărut încă din clasa a cincea, când fiica ei a fost lovită cu o minge la ora de sport. Au urmat alte insulte, amenințări și chiar lovituri, susține mama elevei.

Mama fetei agresate: "Ieri a fost fugărită pe holul școlii. Nu a fost lăsată fata să intre în bancă. Poate confirma și colegii de clasă. Fetița m-a sunat, mi-a zis "mami, uite așa!", eu am sunat la poliție. În continuare este înjurată, amenințată."

Zilele trecute, o altă colegă le-ar fi auzit pe cele două verișoare cum puneau la acel un plan care-i putea aduce chiar moartea fetei! Îngrijorată, mama elevei a cerut din nou ajutorul poliției.

Mătuşa fetei agresate: "Domnul polițist ne-a spus în felul următor: mai mult de o amendă nu putem să le dăm, știe că nu avem ce să le facem și o să continuie. Deci ne-a avertizat".

După ce mama fetei a făcut publică întreaga situație pe o rețea socială, inspectorii școlari au hotărât să intervină. Deocamdată așteaptă finalizarea unei anchete pe care o face directoarea școlii.

Adrian Silivestru, Inspectoratul Școlar Galați: "Inspectoratul școlar județean Galați s-a autosesizat. A luat legătura cu mama și a fost invitată la o discuție. Să vedem concret care sunt nemulțumirile ei".

Daniela Nicolaev Malaxa, directoarea școlii: "Un conflict importat în cartier, care a stat în școală în stare latentă. Noi am știut, am monitorizat această situație. Fetițele, până acum, nu au avut probleme în interiorul școlii".

Totuși, polițiștii au anchetat un incident identic, în care au fost implicate aceleași fete, în primăvara anului trecut.

Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați: "Fiica sa, în vârstă de 14 ani, ar fi fost agresată verbal de o colegă. Situația a fost discutată cu directorul școlii și cu dirigintele celor două eleve. Totodată ele au fost audiate în prezența părinților, conflictul fiind astfel aplanat".

Fetele acuzate de hărțuire au încheiat primul semestru cu zeci de absențe, spun profesorii. Mâine, psihologul școlii va vorbi din nou cu ele, dar și cu părinții lor.

Potrivit organizației "Salvați Copiii", în România, un copil din șase bate frecvent alți colegi. Aceleași statistici arată că unul din patru elevi a fost umilit cel puțin o dată în fața altor copii.