Mama celor trei bebelusi gasiti morti in podul unui bloc din Bistrita-Bargaului, arestata preventiv

Ultima actualizare: 25-04-2017 07:09

Mama celor trei bebelusi gasiti morti, la inceputul lunii martie, in podul unui bloc din Bistrita-Bargaului, a fost arestata preventiv de Tribunalul Bucuresti, pentru o infractiune de omor si doua infractiuni de omor calificat.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca Lina Monica Craciun, femeia suspectata de uciderea celor trei bebelusi ai sai, ale caror cadavre au fost descoperite, in luna martie, in podul unui bloc din Bistrita-Bargiului, judetul Bistrita-Nasaud, sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile, incepand din 21 aprilie 2017, o infractiune de omor si doua infractiuni de omor calificat Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Solicitarea de arestare a femeii fusese facuta de catre procurorii Parchetului instantei supreme pentru o infractiune de omor si doua infractiuni de omor calificat.

"In perioada 2012-2015, inculpata Craciun Lina Monica a suprimat viata a trei copii nascuti la termen si neasistata medical, dupa care a ascuns cadavrele nou-nascutilor in podul unui bloc dintr-o localitate din judetul Bistrita Nasaud", spun procurorii in referatul cu propunere de arestare preventiva.

Anchetatorii precizeaza ca au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea mamei celor trei bebelusi, pentru o infractiune de omor si doua infractiuni de omor calificat.

"Cauza a fost initial constituita pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud, iar prin ordoanta din 19 aprilie 2017 a Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus preluarea dosarului in vederea efectuarii urmaririi penale de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", mai arata anchetatorii.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Bistrita-Nasaud, Angela Singeorzan, declara, la sfarsitul lunii martie, intr-o conferinta de presa, ca in cazul cadavrelor celor trei bebelusi gasite in podul unui bloc din Bistrita-Bargaului se fac cercetari pentru doua infractiuni, una de omor calificat in cazul primelor doua cadavre gasite in 9 martie, si una de omor, in cazul celui de-al treilea cadavru, gasit in 10 martie. Primele doua cadavre au fost gasite in 9 martie de catre o femeie care facea curatenie in podul blocului si era insotita de catre fiul sau in varsta de 12 ani.

"Doua cadavre aflate in stare avansata de descompunere se aflau langa o grinda de lemn, unul fiind invelit in mai multe articole de imbracaminte, iar celalalt intr-un sac de rafie, invelit de asemenea in articole de imbracaminte. Astfel, au fost sesizati lucratorii de politie care la randul lor au sesizat procurorul criminalist. Prin urmare, in ziua urmatoare s-a efectuat o cercetare la fata locului, ocazie cu care s-a descoperit inca un cadavru al unui nou nascut, aflat de asemenea intr-un sac, invelit in articole de imbracaminte", mai spunea Singeorzan.

In acest caz s-a format un cerc de suspecti, iar anchetatorii au facut mai multe perchezitii domiciliare si au audiat persoane care ar avea informatii despre tragedie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO