Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca își întrerup activitatea, în urma demiterii lui Beuran


Ultimul update: Luni 06 Ianuarie 2020 14:54
Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020 13:25
Categorie: Stiri actuale
Medicii rezidenți se vor putea pregăti și în spitalele județene

Mai mulți medici din cadrul Spitalului Floreasca din București au anunțat că își întrerup activitatea, în semn de nemulțumire față de demiterea din funcție a doctorului Mircea Beuran.

25 de medici din cadrul Spitalului Floreasca au semnat luni un comunicat prin intermediul căruia își exprimă „îngrijorarea față de felul în care este tratat un incident medical regretabil și de lipsa respectului și deontologiei tuturor celor implicați”.

Medicii care și-au întrerupt activitatea au luat această decizie în semn de susținere pentru doctorul Mircea Beuran, care a fost demis luni din funcția de șef de secție în cadrul Spitalului Floreasca.

„Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil că înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție Prof. Dr. Mircea Beuran”, se menționează în comunicat.

Medicii au solicitat Ministerului Sănătății „să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple” și au menționat că această situație „se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital”.

Cei 25 de medici au spus că își vor întrerupe activitatea „pentru a ne proteja reciproc”. Aceștia vor asigura asistență medicală doar pentru urgențe majore.

Comunicatul medicilor din Spitalul Floreasca poate fi consultat mai jos.

Medicul Mircea Beuran a fost demis astăzi din funcția de șef de secție în cadrul Spitalului Floreasca din Capitală, în urma cercetării administrative care a fost declanșată de conducerea spitalului, după ce o pacientă a luat foc și a murit.

Concluziile oficiale ale raportului Corpului de Control vor fi făcute publice marți, într-o conferință de presă.

Aceste măsuri au fost impuse după ce o femeie de 66 de ani a suferit arsuri în timpul unei operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după care a murit.

Pacienta a fost dezinfectată cu o soluție de mâini care avea o concentrație mare de alcool și nu trebuia folosită în același timp cu bisturiul electric.

Patru anchete au fost deschise în acest caz.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33