Barbatul care a amenintat cu moartea o judecatoare:"Exista o lista de demnitari care vor fi omorati"

06-03-2013 18:41


Barbatul care a amenintat-o cu moartea pe judecatoarea Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constitutionala, chiar inainte ca ea sa decida daca il suspenda pe Traian Basescu, pune pe jar autoritatile.

Omul a declarat miercuri, la debutul procesului in care este acuzat de ultraj, ca ar exista o lista de demnitari care vor fi omorati, fara sa spuna insa cine sunt cei vizati si cine ar fi asasinii.

El este Nicu Pirleteanu, condamnat la 15 ani pentru ca si-a ucis tatal.

Pe 10 iulie, i-a trimis din inchisoare judecatoarei Aspazia Cojocaru, chiar la biroul sau de la Curtea Constitutionala o felicitare in care o ameninta cu moartea.

Procurorii au reusit sa il identifice rapid pe baza urmelor ADN din scrisoare, dar si cu ajutorul ciornei pe care Nicu a uitat-o in celula.

Judecatoarea le-a declarat procurorilor ca mesajul de amenintare a inspaimantat-o. Aspazia Cojocaru se teme in continuare pentru viata ei si a cerut masuri speciale de securitate. Ba chiar vrea ca procesul lui Pirleteanu sa fie unul secret. Cererea i-a fost admisa in parte, doar audierea ei se va face in spatele usilor inchise.

Nicu Pirleteanu a refuzat propunerea instantei de a accepta acuzatiile fara administrarea probelor, ceea ce i-ar fi adus o reducere a limitelor de pedeapsa.

Nu doar Pirleteanu a amenintat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru.

In doua randuri, judecatoarea a primit acasa, in miez de noapte, vizita unor necunoscuti care au sunat la interfon si au avertizat-o sa aiba grija cum voteaza in privinta suspendarii lui Traian Basescu din functia de presedinte.

Ancheta procurorilor a scos la iveala si ca doi politisti din Olt au accesat sistemul de evidenta a populatiei, pentru a afla unde locuieste judecatoarea.

Procesul lui Nicu Pirleteanu va continua pe 3 aprilie, cand si agresorul, si victima sunt asteptati sa depuna marturie.

VIDEO PROTVPLUS.RO