50 de militari cu 5 camioane incarcate cu alimente si apa au plecat spre doua localitati din Prahova

viscol

MApN a anuntat ca aproape 300 de militari ai Ministerului Apararii Nationale, cu 35 de mijloace tehnice, au executat, in ultimele 24 de ore, 14 misiuni de interventie in sprijinul populatiei afectate de zapada si viscol.

ORA 12:18  La solicitarea prefecturii Braila, militarii Diviziei 2 Infanterie au participat la cautarea persoanelor disparute din localitatea Gaiseanca, salvand cele doua persoane.

Militarii intervin la deblocarea traficului pe tronsoane ale autostrazilor A1 si A2 si degajarea zapezii de pe drumurile judetene si nationale in judetele Valcea, Buzau, Prahova si Braila.

In prezent, sunt in derulare 4 interventii la care participa peste 40 militari cu 6 mijloace tehnice, dintre care o interventie in localitatea Robeasca, judetul Buzau, pentru evacuarea-salvarea unei persoane insarcinate.

De asemenea, 50 de militari cu 5 camioane incarcate cu alimente si apa au plecat spre localitatile Salciile si Boldesti Gradistea din judetul Prahova.

Citește și
deszapezire
Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Pana  duminica, la ora 09:00, 321 de persoane au fost evacuate din mijloace de transport, alte 63 de persoane au fost salvate, acestora adaugandu-li-se 22 de persoane asistate medical. La ora 09:00, mai sunt blocate in trafic - in autovehicule, trenuri, gari etc., opt persoane, se arata in bilantul emis de MAI.

Potrivit situatiei inregistrate in aceasta dimineata, 48 de drumuri nationale si autostrazi sunt inchise de autoritati sau au circulatia restrictionata. La nivel national, au mai fost inchise de catre autoritati 63 de drumuri judetene.

Din drumurile inchise fac parte cele trei autostrazi si 24 de drumuri nationale, potrivit ultimului raport al Centrului Infotrafic.

In conditiile ninsorilor viscolite din ultimele 24 de ore, peste 8.000 de angajati ai structurilor cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta continua sa actioneze pentru inlaturarea consecintelor fenomenelor meteorologice periculoase.

In aceasta dimineata, peste 5.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, alaturi de peste 2.500 de membrii ai comitetelor judetene si locale, respectiv ai serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, actionau in judetele aflate sub avertizarile meteorologice.

Alaturi de acestia actionau peste 1.300 de angajati din cadrul structurilor responsabile de gestionarea drumurilor judetene si nationale, precum si cadre ale Ministerului Apararii Nationale si angajati ai Ministerului Sanatatii.

In interventiile pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase erau implicate in aceasta dimineata peste 2.500 de mijloace si utilaje, din care peste 985 apartin structurilor Ministerului Afacerilor Interne, 950 celor responsabile de gestionarea starii drumurilor si 400 de utilaje ale comitetelor judetene si locale, respectiv ale serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta.

Acestora li se adauga mijloacele tehnice ale Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Sanatatii.

Pentru evitarea situatiilor extreme ce pot pune in pericol viata si sanatatea celor implica-i - victime si salvatori deopotriva, facem apel la persoanele aflate in zonele vizate de avertizarile meteorologice sa respecte indicatiile personalului ce actioneaza pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase.

Capitala si 13 judete din sud-est se afla sub cod portocaliu de viscol, in timp ce alte 14 judete din sudul, centrul si estul tarii sunt sub avertizare de cod galben, pana duminica seara.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada

Sorin Oprescu a declarat ca, in cele trei adaposturi municipale, se afla 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Directiei de Asistenta Sociala monitorizeaza alte 46 de persoane adulte care au refuzat adapostirea.

Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU
Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU

ANM a anuntat miercuri la pranz ca sase din judetele aflate in cod portocaliu de viscol vor intra in cod rosu pana seara la ora 22:00.

COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri.
COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri. "Calmul dinaintea furtunii" in zonele care au fost ingropate sub zapada

ANM a emis o avertizare de vant puternic, valabila pentru intervalul miercuri dimineata-joi la pranz, si cod galben pentru zona Olteniei, precum si cod portocaliu pentru judetele din sud-est care s-au mai aflat sub aceasta atentionare.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.