Dupa cinci ani de tergiversari si termene in instanta, averea lui Adrian Paunescu a fost intr-un final impartita intre sotie si copiii acestuia.
 

Magistratii Judecatoriei Ploiesti au decis ca fiul poetului sa primeasca cea mai mare parte: 1.300.000 de euro. Deocamdata, Andrei Paunescu nu s-a hotarat ce va face cu proprietatile si cu banii lasati de tatal sau.

Dupa Andrei, care primeste 1 milion 300 de mii de euro, pe lista succesiunii urmeaza sotia poetului, Carmen, care va incasa 1 milion de euro. Cele doua fiice, Anda Maria si Andrea, mostenesc cote mai mici, de cate 840.000 de euro.

Batalia pentru bunurile lui Adrian Paunescu a inceput imediat dupa moartea acestuia. Iar lupta a fost una complicata. In 2012, Andreea Paunescu a demonstrat in instanta ca si ea este fiica legitima a poetului si a cerut sa fie inclusa la masa succesorala.

Andreea Paunescu: "Pentru mine este o veste extraordinara, dorita si asteptata o viata. S-a oficializat adevarul. Sunt surprinsa si fericita. Trebuie sa ma obisnuiesc cu lumina, pentru ca practic am trecut de la umbra la lumina? De astazi ma numesc Andreea Paunescu , iar la rubrica tata in certificat scrie Adrian Paunescu"

Cand s-a stins, poetul avea o casa in zona centrala a Capitalei, o propietate in Barca, judetul Dolj, una in Bragadiru, una la Breaza, o casa la Rosia Montana, si o alta la Vatra Dornei. Pe langa toate acestea, poetul Adrian Paunescu detinea mai multe bijuterii, dar si bani in conturi. Toate valorau in jur de 4 milioane de euro.

Averea deloc de neglijat a fostului scriitor si poet Adrian Paunescu pare ca a fost intr-un final impartita intre mostenitori. Vom vedea daca toate partile sunt multumite sau una dintre ele va face apel la instanta superioara. Rudele si pretendentii au 30 de zile la dispozitie.