Lupte intre daci si romani, langa Galati. Spectatorii au fost uimiti de realismul bataliilor, dar si de gladiatoare

Ultima actualizare: 17-06-2015 07:00

Ca un camp de lupta a aratat sambata situl arheologic Barbosi - Tirighina, de langa Galati. Dacii s-au infruntat cu romanii si sarmatii, sub privirile a mii de spectatori.

Totul s-a intamplat in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului Antiquitas Rediviva. In timpul razboaielor daco-romane, sarmatii au fost aliatii dacilor, insa sambata, pe campul de lupta situat la cativa kilometri de Galati, i-au ajutat pe romani. I-au atacat in mai multe valuri pe daci, si in cele din urma, acestia au fost biruiti.

Realismul luptei i-a uimit atat pe cei mici, cat si pe cei mari, mai ales atunci cand soldatii au simulat o ofensiva si asupra lor.

"Acesti soldati au fost extraordinari si faptul ca au venit peste noi si ne-au speriat. Ne-au luat prin surprindere", a marturisit o spectatoare.

Atentia spectatorilor a fost indreptata si catre doua gladiatoare.

Gladiatoare: "O lupta neinfricata. A fost o depasire a temerilor noastre pentru ca la inceput ne era foarte teama sa dam una in alta, pentru ca chiar sunt arme albe."

Festivalul Antiquitas Rediviva a ajuns la a doua editie.

Catalin Negoita, organizator: "O intoarcere in trecut, o incercare de a arata ceea ce a fost aici pe vremuri, care sunt stramosii nostri pentru ca e un melanj de populatie aici la Dunarea de Jos."

Vizitatorii au putut sa participe si la confectionarea unor unelte din fier, a unor echipamente din piele sau a vaselor de ceramica. De asemenea, au putut sa faca exercitii de tir cu arcul si sa deguste preparatele gatite dupa retetele dacilor si romanilor, de acum doua mii de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO