Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulației


Ultimul update: Joi 15 August 2019 10:22
Data publicarii: Miercuri 14 August 2019 18:48
Categorie: Stiri actuale

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei, miercuri, potrivit imaginilor postate pe pagina de Facebook a CNAIR.

Cei 22 de kilometri deschiși circulației, pe tronsonul Şoimuş - Ilia, sunt prezentați printr-un Live postat pe pagina de Facebook a CNAIR.

Luni seară, CNAIR a anunțat că cei 22 de kilometri noi recepţionaţi luni pe Autostrada 1 (A1), între localităţile Şoimuş şi Ilia, din judeţul Hunedoara (Lotul 4 Lugoj- Deva), nu au putut fi deschişi circulaţiei din cauză că nu poate fi descărcat traficul rutier de pe acest sector.

Marți, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi deschis traficului săptămâna viitoare. El afirma că antreprenorul spaniol al Lotului 3 a fost înştiinţat să remedieze neconformităţile în termen de zece zile, în caz contrar contractul urmând să fie reziliat, iar autostrada să fie preluată de CNAIR.

"Am decis să vin astăzi la Lotul 4 şi Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva pentru a discuta ultima oară cu antreprenorul de pe Lotul 3. Lotul 4, după cum ştiţi este finalizat, s-a făcut recepţia şi ce este cel mai important de meţionat: săptămâna viitoare, cel târziu marţi, va fi dat în trafic, Lotul 4. Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de ieri o înştiinţare de remediere pentru neconformităţile găsite la Lotul 3, pentru a le remedia într-o perioadă de zece zile. Asta înseamnă că joia viitoare dacă nu remediază aceste neconformităţi care ţin de siguranţa traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua autostrada Compania de Autostrăzi", a declarat, marţi, Răzvan Cuc.

El a spus că CNAIR va face acele remedieri, care se pot face în zece zile, şi vor daţi în trafic şi ceilalţi kilometri, până la sfârşitul lunii august.

"Nu am de ce să mai arăt clemenţă sub nicio formă faţă de antreprenorul Lotului 3, în condiţiile în care m-a asigurat, cu dvs de faţă, de atâtea ori, că va fi gata cu acest lot, comisia de recepţie a venit încă de săptămâna trecută, au constatat anumite neconformităţi, aşa cum spuneam, pe acest lot şi drept urmare s-a emis această înştiinţare. Suplimentar, s-a transmis o factură de penalităţi de 73 de milioane de lei pentru antreprenorul de pe Lotul 3, pentru întârzierile pe care le-a avut de-a ungul contractului (...)", a afirmat Cuc.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj - Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan European (Rin-Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuş unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Când promite ministrul Cuc că șoferii pot circula pe lotul 4 Lugoj - Deva
Când promite ministrul Cuc că șoferii pot circula pe lotul 4 Lugoj - Deva
CNAIR: Lotul 4 Lugoj - Deva a fost recepţionat, dar nu poate fi deschis circulaţiei
CNAIR: Lotul 4 Lugoj - Deva a fost recepţionat, dar nu poate fi deschis circulaţiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
bataie centru
Trei agenți de pază ai unui club din București, reținuți după ce au bătut doi tineri
Concluziile anchetei de la INML, dezvăluite de unchiul Alexandrei
Doi pui de urs loviți de o maşină pe șosea, în Harghita. Unul dintre ei a murit
Avocatul Tonel Pop: „Soția lui Dincă a distrus probe. Rămâne de văzut dacă voit sau nu”
Iaht cu 6 persoane la bord, blocat în larg, în Marea Neagră. Oamenii au sunat la 112
Atacatorul de la Spitalul de psihiatrie Săpoca, expertizat de o comisie
Jaf urmat de un incendiu în Dâmbovița
Jaf urmat de un incendiu în Dâmbovița. Hoții au reușit să fugă cu 150.000 de lei
Turiști israelieni, blocați pe munte, în Sinaia. Unde voiau să ajungă
Minore agresate sexual de un polițist care era și antrenor de box, în Sibiu
Incendiu devastator la o fabrică de lapte din Harghita. Avertisment emis prin RO-ALERT
Cine este tânărul reţinut după ce ar fi ucis o fetiţă de 2 ani. Era fiica iubitei sale
Accident în lanț pe digul Brăila - Galați. Trei persoane, duse la spital