Locuitorii unui sat din Brașov, puși în pericol de hoți. Ce au furat


Ultimul update: Luni 06 Mai 2019 22:38
Data publicarii: Luni 06 Mai 2019 16:46
Categorie: Stiri actuale

Este anchetă în Șercaia, judeţul Brașov, după ce hoții au furat o pompă de la sistemul de alimentare cu apă al localităților din zonă și au dispărut.

Criminaliștii au găsit urme și pe tancul unde e depozitată apa potabilă, aşa că inspectorii sanitari au luat probe că să fie siguri că oamenii nu sunt expuşi vreunui risc de îmbolnăvire. Primăria a decis să instaleze camere de supraveghere, pentru a preveni asemenea situaţii.

Incidentul ar fi avut loc ziua, bănuiesc localnicii, mai ales ca bazinul e poziționat în vârful unui deal, fără paza, iar hoții puteau acţiona neobservaţi. Indivizii au tăiat gardul din sârmă și au demontat o pompă folosită pentru a măsura nivelul apei din bazin.

Cristinel Paltin, primar: "Bazinul a fost construit din fonduri europene în 2015 şi asigură apă potabilă pentru cele 800 de gospodarii din localitățile Şercaia și Hălmeag. Oamenii îşi fac griji acum, după ce au realizat că oricine le-ar putea infesta apa".

Localnic: "Cum a furat pompa aia putea să pună și ceva în apă, toxic, și atunci ce era? Toți bem apa de acolo".

Inspectorii DSP au constatat că apa este curată aşa că oamenii nu au avut de suferit. Pagubă a rămas doar a primăriei care trebuie să cumpere o nouă pompa. În plus, autoritățile au de gând să monteze camere de supraveghere şi un sistem de alarmare la staţia de apă.

Localnica: "Acolo la noi, la Vad, toate utilajele și cele pentru apă sunt cu pază. Aici a fost cineva care știa. A fost pont. S-a dus la sigur".

Alina Ivan, reprezentant poliție: "O echipă operativă formată din polițiști din cadrul secției 3 rurală Voila și tehnician criminalist din cadrul poliției municipiului Făgăraș s-au deplasat la fața locului. Se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat".

Cine are detalii despre posibilii suspecți este rugat să sune la 112.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Locuitorii unui sat din Brașov, puși în pericol de hoți. Ce au furat
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO