Locuitorii din Piatra Neamţ îi pot aduce, joi, un ultim omagiu Dragăi Olteanu Matei

Ultima actualizare: 19-11-2020 17:27
Locuitorii din Piatra Neamţ îi pot aduce, joi, u...
Locuitorii din Piatra Neamţ îi pot aduce, joi, u...

Locuitorii din Piatra Neamţ îi pot aduce, joi, un ultim omagiu Dragăi Olteanu Matei, care a ales să îşi petreacă aici ultimii ani din viață.

Trupul neînsufleţit al actriței va fi depus după-amiaza la cinematograful MonAmour din oraş. Draga Olteanu Matei a murit, în noaptea de marți spre miercuri, la spitalul Sf. Spiridon din Iași, unde fusese internată în stare gravă.

Joi la amiază, este liniște în fața cinematografului din Piatra Neamț. Doar o cameră de filmare trădează faptul că se așteaptă ceva forfotă.

De la ora 17, cei care au apreciat-o pe actriţă, stinsă la 87 de ani, pot veni să îşi ia adio.

Generaţia de aur a teatrului şi filmului românesc deplânge dispariția îndrăgitei actrițe.

Draga Olteanu Matei spunea mereu că vrea ca lumea să şi-o amintească pentru rolurile ei, nicidecum ca pe un om bătrân.

Chiriţă sau Veta lui Nea Marin era fericită că televiziunea şi cinematografia au această magie, de a păstra pentru public imaginea artistului şi nu a omului din spatele măştii, peste timp, indiferent de câţi ani vor trece.

La 23 de ani, Draga Olteanu Matei termina Facultatea de Teatru şi fascina România cu prezenţa scenică, cu felul în care crea fiecare personaj. Aşa a fost, de pildă, Coana Chiriţă.

În 1979, Draga Olteanu Matei cucerea România cu rolul Vetei, din Nea Marin Miliardar. Oamenii ieşeau din cinematografe cu lacrimi, de cât râseseră. Era cea mai vizionata comedie românească a tuturor timpurilor.

Dar un artist nu e complet fără să abordeze şi genul dramatic. În filmul „Patima”, de exemplu, pentru care a scris şi scenariul, Draga Olteanu Matei arăta că poate juca în orice registru.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la biserică de lângă Turnul lui Ştefan Cel Mare, în Piatra Neamţ.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO