Sighetu Marmatiei. Autoritatile vor sa darame o parte din locul in care s-au produs exploziile

Ultima actualizare: 26-09-2012 06:37
Sighetu Marmatiei

Autoritatile au decis sa demoleze o parte din cladirea din Sighetu Marmatiei in care au avut loc cele doua explozii, in conditiile in care aceasta risca sa se prabuseasca si punea in pericol siguranta oamenilor.

Ioan Sas, fratele notarului ranit in explozie, care este si proprietarul imobilului, a declarat ca a depus la Parchetul Tribunalului Maramures o sesizare scrisa in care solicita ca imobilul sa fie conservat, si nu demolat, pentru a nu fi distruse probe importante din ancheta. De asemenea, el a subliniat ca a cerut ca echipa de ancheta sa revina la fata locului pentru a preleva noi probe, de aceasta data in prezenta sa.

El sustine ca, pana la sosirea unui raspuns din partea Parchetului, a acceptat sa fie demolat, dar manual, un colt al cladirii care risca sa se prabuseasca si punea in pericol siguranta oamenilor. Sas a precizat ca aceasta parte a cladirii, aflata in starea cea mai avansata, este distincta de restul imobilului, iar decizia de demolare a acesteia a fost luata dupa ce a fost consultat din nou un expert in constructii.

La randul sau, viceprimarul localitatii, Ovidiu Nemes, a precizat ca cei doi pereti ai cladirii vor fi desfacuti manual, dupa care se va trece la reparatia conductei de gaz. El a precizat ca pana acum muncitorii nu au putut patrunde in zona pentru a remedia avaria la conducta de gaz in conditiile in care exista pericolul ca imobilul sa se prabuseasca. Potrivit viceprimarului, 40 de consumatori sunt in continuare fara gaz si electricitate, stand in locuinte la temperaturi de minus 7-8 grade Celius, astfel ca avaria trebuie urgent remediata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO