Lipsa banilor si canicula ii determina pe multi bucuresteni sa se racoreasca in locuri nepermise. La ce riscuri se expun


Ultimul update: Joi 29 Iunie 2017 07:11
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2017 19:36
Categorie: Stiri actuale

Pe o asemenea vreme torida, romanii cauta oaze de racoare. Si le gasesc, in functie de banii pe care ii au in buzunar.

Daca unii isi permit sa mearga la plaje private, unde cheltuiesc peste 100 de lei pe zi, altii se scalda in lacuri sau balti neamenajate. Medicii ii avertizeaza insa ca se pot alege cu infectii grave la nivelul pielii din cauza apei murdare.

Barbat: "Ma racoresc, uite asa. Arunc apa pe mine. Am facut si baie aici, pana nu vine politia. E ieftin aici, 8 lei pe zi, la strand e scump. Doar ca apa e cam murdara si cred ca m-a muscat si o capusa."

De la primele ore ale diminetii, oamenii si-au asezat cearceafurile ori foliile de plastic pe iarba, langa lac in parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR.

Bucurestean: "Am stat cu picioarele in apa, m-am racorit. Doar sa ne faca si noua WC-uri, altfel ne descurcam aici in natura sa stiti."

Bucurestean: "Am venit la 11 si plecam la 19. Am fi vrut la mare, dar ne multumim si cu ce e aici. Stam la plaja. Am adus branza, cereale sa nu ne ingrasam si apa luam de la tasnitoare."

Unii fac si gimnastica, dar copiii prefera sa se balaceasca. Pana ii opreste Politia Locala.

Lacul Morii de pe raul Dambovita e plin de resturi, iar localnicii fac plaja pe betoanele incinse.

Bucurestean: "Am obosit, ca am stat in apa."
Reporter: "E mizerie, va puteti imbolnavi."
Bucurestean: "Eh da, ma dezinfectez. E bine aici."

Bucurestean: "Am facut baie putin dupa serviciu. E periculos, eu mi-am fisurat umarul ca am alunecat, dar tot mai vin.''

Medicii ne avertizeaza ca pe langa riscul de a ne taia in apa murdara putem dezvolta si infectii ale pielii.

Riscul de boli este redus in locurile special amenajate, dar mult mai scumpe. Cum ar fi de pilda o plaja la aproximativ 10 minute de Bucuresti. Ce-i drept, aici nimic nu e gratis. Intrarea pentru o zi este de aprox 100 de lei. Insa aici oamenii au posibilitatea de a manca, o masa la pranz pentru doua persoane costa 70 de lei si sunt incluse racoritoarele si nu lipseste muzica, barul si nisipul. Astfel ca te simti ca la mare.

VIDEO PROTVPLUS.RO