Doroftei, adus la Instanta Suprema si audiat ca martor in dosarul Gala Bute. "Il suspectez de naivitate, nu de hotie"

Ultima actualizare: 22-10-2016 07:07

Leonard Doroftei a ajuns la instanta suprema, insotit de politisti. Pe numele lui fusese emis un mandat de aducere, dupa ce prima citare facuta de judecatori a esuat.

Marele campion de box a fost audiat ca martor in dosarul Gala Bute.

Dupa ce a refuzat instanta suprema sa se prezinte ca martor in dosarul Gala Bute, Leonard Doroftei se vede nevoit sa ajunga la Inalta Curte insotit de politisti. Practic, este adus cu mandat.

Reporter: "Ai mai avut vreodata escorta, Dorule?"
Leonard "Doroftei: Nu, niciodata."

Fostul campion mondial la box profesionist spune ca nu s-a prezentat prima oara cand a fost citat ca martor pentru ca nu ar fi stiut ca judecatorii vor sa il audieze in dosarul Gala Bute, dupa ce daduse declaratii si in timpul cercetarilor la DNA.

"Nu stiu despre ce este vorba. Acum intru sa aflu", a spus Doroftei la intrare in sediul instantei.

In fata judecatorilor, Doroftei a vorbit despre ceea ce a constatat, despre regulamente si despre obligatiile pe care, la vremea respectiva, Federatia Romana de Box le avea in organizarea controversatei Gale Bute. Insa, cu siguranta, ceea ce a declarat initial in fata anchetatorilor, nu a mai coincis 100% cu ceea ce a spus miercuri in fata magistratilor.

De altfel, nu o data, presedintele completului de judecata i-a atras atentia lui Doroftei ca una a spus atunci cand a fost audiat de procurori si alta ar fi spus miercuri.

Cei care sunt judecati in acest dosar, inclusiv Rudel Obreja, apreciaza ca prezenta lui Leonard Doroftei in calitate de martor este menita sa dea anumite conotatii acestor acuzatii si ca, mai degraba, nu ar fi trebuit audiat.

Reporter: "Il vedeti vinovat de falimentul federatie?"
Rudel Obreja, fost presedinte FRB, inculpat: "Adica eu sunt vinovat ca am facut cea mai mare gala din tara asta, pentru nimic, iar ei care au gestionat nu sunt vinovati."
Reporter: "Ce putea sa faca Doroftei?"
Rudel Obreja, fost presedinte FRB, inculpat: "Haha. A fost ordonator de credite. Il suspectez de naivitate, nu de hotie."

Cata relevanta au declaratiile lui Doroftei vor stabili insa judecatorii atunci cand vor da sentinta.

In acest dosar va fi audiat ca martor si Viorel Sima, fostul secretar general al Federatiei Romane de Box.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015 in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box - Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO